Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel

Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel

Ingrediënten

Voor 4 personen
120 g Hollandse garnalen (ongepeld)
4 aardappelen
citroenverbena (kan vervangen worden door rucola)
iota (kan vervangen worden door gewone panna cotta)

Bereiding

  1. Pel de Hollandse garnalen.
  2. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water, op het vuur te zetten. Breng aan de kook en laat gedurende ½ uur pruttelen. Schil ondertussen de aardappelen.
  3. Snij de aardappelen in dunne plakjes en frituur krokant. Laat afkoelen en maal fijn met behulp van een vijzel.
  4. Zeef de bouillon, breng op smaak met citroenverbena en voeg de iota toe (5 g per liter).
  5. Breng aan de kook en zeef.
  6. Doe in vormpjes en laat opstijven in de diepvries.
  7. Haal uit de vormpjes, serveer met de garnalen en de crunch van aardappel.
  8. Werk af met een blaadje citroenverbena.

Bron
www.visrecepten.nl

Reageer