Dim sum met kip en krabvlees

Dim sum met kip en krabvlees

Ingrediënten

20 wontonvellen
125 g kipfilet
125 krabvlees (uit blik)
20 g fijngesneden ontbijtspek
2 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden bieslook
2 tl geraspte limoenschil
3 el kippenbouillon
1 dl en 2 tl lichte Chinese sojasaus
1 tl sesamolie
5 lente-uitjes (in stukjes van 5 cm)
2 el citroensap
1 el fijngesneden gemberwortel

Bereiding

  1. Steek uit elk wontonvel een cirkel van 9 cm doorsnede.
  2. Pureer kip en krabvlees in een keukenmachine of met de mixer. Voeg spek, peterselie, bieslook, limoenschil, bouillon, sesamolie en 2 tl sojasus toe en laat even meedraaien. Verdeel het mengsel over de cirkels en vouw het deeg dicht als een buideltje. Knijp de deegranden goed op elkaar.
  3. Zet een stoommandje op een pan met kokend water en verdeel de lente-ui over de bodem van de stoommand. Leg de dim sum op de ui en stoom gaar in 10 minuten bovend het kokend water. Meng voor de dipsaus 1 dl sojasaus met citroensap en gemberwortel en serveer bij de dim sum.

Reageer