De veggie maïsburger

De  veggie maïsburger

Ingrediënten

De burger
750g maïs (uit blik)
2 zoete uien
3 eieren
2 eetl maïzena
1 eetl olijfolie
peper en zout

Garnituur
1 tomaat
1 rode ui
4 plakken oude kaas
kropsla

Bereiding

  1. spoel de maïs onder koud, stromend water el laat goed uitlekken.
  2. Wrijf even droog in een kanddoek. Snipper de uien en meng ze met de maïs.
  3. voeg hierbij de losgeklopte eieren en de maïzena.
  4. Kruid met peper en zout en roer goed om.
  5. Vorm 4 burgers en bak deze op een matig vuur in olijfolie. Draai om met een spatel en bak aan de andere zijde.
  6. snij de tomaat en de rode ui in dunne plakjes.
  7. Stel de burger samen.
  8. Leg tussen 4 meergranen broodjes achtereenvolgens de sla, de burger, de kaas, tomaat en rode ui.

Bron
Gourmet burgers, een uitgave van de praktische school en Femma. Te koop in de Femma boetiek.

Reageer