De classic burger met spek, sla en tomaat

De classic burger met spek, sla en tomaat

Ingrediënten

voor 4 personen

De burger
700g rundergehakt
3 eieren
4 eetl broodkruim
2 eetl olijfolie
peper en zout

Garnituur
200g ontbijspek
4 eieren
2 tomaten
kropsla
mosterd
ketchup

Bereiding

  1. Voeg de eieren en het broodkruim bij het vlees. Kruid met peper en zout en roer goed om. Vorm 4 burgers en bak deze in olijfolie. Gaar niet volledig door.
  2. Bak het spek krokant in dezelfde pan. Bak hierin ook 4 speigeleitjes. Snij de tomaten in schijven.
  3. Stel de burger samen
  4. Beleg 4 witte broodjes met de sla, burger, eritje, tomaat en spek. Werk af met mosterd en ketchup.

Bron
Gourmet burgers, een uitgave van de praktische school en Femma. Te koop in de Femma boetiek.

Reageer