Crème brûlée

Crème brûlée

Ingrediënten

Voor 4 personen
2,5 dl room
1 vanillestokje
3 eierdooiers
50 g suiker
kandijsuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 150°.
  2. Breng de room met het gespleten vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers los met de suiker. Giet er de warme room bij. Roer tot een gladde crème.
  3. Verdeel deze crème over vuurvaste kommetjes en plaats deze op een ovenplaat die voor de helft met warm water is gevuld.
  4. Schuif ze in de oven gedurende 30 minuten.
  5. Laat ze afkoelen.
  6. Verwarm de ovengril op maximum. Bestrooi de crème net voor het opdienen met kandijsuiker en plaats de kommetjes 2 minuten onder de hete ovengrill.

Bron
Koken voor starters, uitgave van de Praktische School. Koop het boek in de Femma boetiek.

Reageer