Couscous met groentespiesjes

Couscous met groentespiesjes

Ingrediënten

Voor 4 personen
250 g couscous (grote korrel)
1 grote aubergine
1 groene, 1 rode en 1 oranje paprika
8 kerstomaatjes
16 mooie, grote champignons
8 eetlepels pikante olijfolie
2 teentjes knoflook
enkele fijngehakte takjes koriander (kasbour)
enkele fijngehakte takjes bladpeterselie (madnous)
1 theelepeltje komijn
1 eetlepel sumak
peper en zout

Voor de labn
500 g volle, dikke yoghurt (labn)
1 teentje knoflook (eventueel)
citroensap (eventueel)
enkele fijngehakte blaadjes vers basilicum (eventueel)
zout (eventueel)

Bereiding

  1. Bereid de couscous en laat afkoelen.
  2. Was de aubergine, de paprika’s en de kerstomaatjes. Snijd de aubergine en de paprika’s in even grote stukken. Doe de stukken in een kom met de champignons en de kerstomaatjes.
  3. Roer er voorzichtig de olijfolie bij.
  4. Pel de teentjes knoflook, hak fijn en voeg toe.
  5. Kruid met de koriander, de bladpeterselie, de komijn, peper en zout.
  6. Laat 30 minuten rusten.
  7. Verwarm de ovengrill voor.
  8. Rijg de stukjes groentjes op de spiesjes.
  9. Rooster ongeveer 10 minuten onder de ovengrill.
  10. Doe de yoghurt in een kom en breng eventueel op smaak met een geraspt teentje knoflook, zout, basilicum en/of citroensap.
  11. Verdeel de afgekoelde couscous over 4 borden.
  12. Schik de groentespiesjes hierop.
  13. Werk af met sumak.

Bron
Marokkaans koken
(64 blz., 16 x 18 cm) Een uitgave van De Praktische School, een bevoorrechte partner van Femma, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel.
Prijs: € 8 + € 2.50 administratieve kosten
Te koop in de Femma-boetiek

 

Reageer