Citroentaartjes

Citroentaartjes

Ingrediënten

Voor 4 taartvormpjes van 10 cm
1 basisrecept kruimeldeeg of kant en klaar
Voor de vulling
2 grote eieren, 100 g suiker, 1,25 dl zure room, sap en zeste van 2 citroenen
Voor de afwerking
rietsuiker, 2 eiwitten, 50 g suiker

Bereiding

  1. Beboter en bebloem de taartvormpjes. Rol het deeg uit en bekleed er de taartvormpjes mee. Bak de taartvormpjes blind  en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  3. Klop de eieren met de suiker en de citroenzeste tot een crème. Roer er de zure room en het citroensap bij.Giet de citroencrème in de taartbodems.
  4. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Voor de afwerking met de gebrande rietsuiker verwarm je de ovengrill voor.Bestrooi de taartjes met een laagje rietsuiker en laat enkele minuten karamelliseren onder de grill (of gebruik een brandertje zoals bij een crème brûlée).
  6. Voor de afwerking met de meringue verwarm je de oven voor op 200 °C.Klop de eiwitten stijf en klop er geleidelijk de suiker onder tot je een stevige meringue hebt.
  7. Schep de meringue op de taartjes en zet nog 10 minuten in de voorverwarmde oven (of gebruik een brandertje zoals bij een crème brûlée).

Reageer