Citroencouscous

Citroencouscous

Ingrediënten

Voor 4  personen
2,4 dl warme kippenbouillon
2 onbespoten citroenen
200 g couscous
4 eetlepels olijfolie
100 g kikkererwten in blik
1 kleine gele paprika
1 kleine venkelknol
2 eetlepels gehakte platte peterselie
2 eetlepels gehakte koriander
peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de kippenbouillon tot het kookpunt.
  2. Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit. Snijd de andere citroen in partjes.
  3. Doe de couscous in een grote kom. Voeg het citroensap en de olijfolie toe aan de couscous.
  4. Giet de kokende bouillon bij de couscous, roer goed om en dek af. Laat 5 minuten rusten.
  5. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Verwijder de harde kern van de venkelknol. Pel de sjalotjes. Snijd de paprika en de venkel in kleine stukjes en blancheer ze kort.
  6. Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout en warm op.
  7. Neem van het vuur en roer er de geraspte citroenschil, de kruiden, de groenteblokjes en de kikkererwten onder.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Doe de couscous in een grote schaal en werk af met de partjes citroen.

Bron
Zuiders koken in 30 minuten, uitgave van Praktische School, 160 blz., 8 euro. Koop het boek in de femma boetiek.

Zuiders koken

Reageer