Chocolade amandelgebak

Chocolade amandelgebak

Ingrediënten

125g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 125 chocolade (helft melkchocolade, helft fondantchocolade), 125 g gemalen amandelen, 1 scheutje melk, 125g boter

Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg er een scheutje melk aan toe. Smelt de chocolade in de microgolfoven op 350W gedurende 90 seconden en meng het tot een glad mengsel. Smelt de boter in een kommetje in de microgolf op 350W gedurende 60 seconden. Scheidt het eiwit van de eidooier. Klop het eiwit met de helft van de suiker en de vanillesuiker tot sneeuw. Klop de eidooier met de suiker tot lichtgeel licht schuim. Voeg de gemalen amandelen toe en meng. Voeg de boter en daarna de chocolade toe. Voeg als laatste zachtjes het opgeklopte eiwit toe. Giet het deeg in een beboterde silicone taartbodem of springvorm en bak gedurende 30 minuten op 180° C.

Tip: Bak het gebak een dag op voorhand en het is nog lekkerder

Reageer