Cheesecake met Toblerone

Cheesecake met Toblerone

Ingrediënten

Voor 10 personen
200 g almond cookies of digestive cookies
75 g boter, gesmolten
200 g pure Toblerone, in stukjes
500 g verse roomkaas (bijv. Philadelphia of Mon Chou), op kamertemperatuur
125 ml crème fraîche
200 g suiker
4 eieren
poedersuiker om te bestrooien

Extra:
keukenmachine, springvorm van
24 cm ø, bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels. Meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad. Zet in de koelkast.
  2. Smelt de Toblerone in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie). De kom mag het water niet raken.
  3. Klop in een kom met een mixer de roomkaas met de crème fraîche zacht. Klop er de suiker en één voor één de eieren door. Schep er de gesmolten Toblerone door en klop tot een glad beslag.
  4. Schenk het beslag in de taartvorm. Bak de taart in de oven in 50-55 minuten gaar. Laat afkoelen en strooi er poedersuiker over.

Bron
Haal meer uit je kast, Tal Maes, Uitgeverij Lannoo, 168 pag., verkoopprijs 19,95 euro,  ISBN 9789058978684

Reageer