Broodje tonijn met radijsjes en guacomole

Broodje tonijn met radijsjes en guacomole

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 g tonijn in blik (in eigen nat)
enkele takjes koriander
enkele takjes peterselie
1 rood pepertje
1 teentje knoflook
1 sjalot
8 radijsjes
2 rijpe avocado’s
1 tomaat
sap van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie
8 sneetjes volgranenbrood of 4 bruine pistolets
eventueel wat zout

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Hak de koriander en de peterselie fijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en hak ze fijn.
  4. Pel het teentje knoflook en pers het uit.
  5. Pel het sjalotje en hak het fijn.
  6. Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd ze in dunne plakjes.
  7. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  8. Meng de tonijn met de peterselie en zet even opzij.
  9. Maak de guacamole.
  10. Snijd de avocado’s in twee en verwijder de pitten.
  11. Schep er het vruchtvlees met een lepel uit en doe het in een kom.
  12. Plet het vruchtvlees met een vork.
  13. Voeg de pepertjes, de tomaat, de knoflook, de sjalot en de olijfolie toe.
  14. Meng goed en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.
  15. Verdeel de guacamole over de sneetjes brood of de halve pistolets.
  16. Schep de tonijn op 4 sneetjes brood of 4 pistolethelften.
  17. Schik de radijsjes erop en dek af met de overige sneetjes brood of pistolethelften.

Bron
Kilootje minder, uitgave van Praktische School, 288 blz., 18 euro. Koop het boek in de Femma boetiek.

Reageer