Boschampignons met een giersttorentje, coulis van tamarillotomaten en seitan cordon bleu

Boschampignons met een giersttorentje, coulis van tamarillotomaten en seitan cordon bleu

Ingrediënten

200 g gemengde boschampignons   
een klontje boter   
peper en zout   
200 g gierst   
groentebouillon om de gierst in te koken   
4 tamarillotomaten   
3 el suiker   
1 dl sinaasappelsap   
8 dunne lapjes seitan   
4 plakjes Goudakaas   
1 ei   
200 g paneermeel

Bereiding

  1. Borstel de boschampignons schoon en smelt de  boter in een pannetje. Bak de boschampignons eventjes aan en breng ze op smaak met peper en zout         
  2. Kook de gierst in ruim water met een groentebouillonblokje tot hij gaar is, giet daarna de overtollige groentebouillon in een apart pannetje.
  3. Snijd de tamarillotomaten in stukken zonder ze te  pellen, doe ze in een kookpot met de suiker en het sinaasappelsap en laat ze inkoken tot je een mooie coulisdikte krijgt. Zet de mixer eventjes in de tomaten en zeef de pitjes eruit zodat je een mooie gladde coulis hebt.        
  4. Neem de lapjes seitan en snijd ze in gelijke vierkanten. Leg tussen elke twee lapjes seitan een sneetje Goudakaas. Haal ze door het losgeklopte eitje en daarna door het paneermeel. Bak de cordon bleus in een pan en houd ze warm in de oven.   
  5. Neem een langwerpig of vierkant bord en schik daarop de gebakken bospaddenstoelen, schep de gierst in een torentje en stort het uit op het bord. Leg de seitan cordon bleu in tweeën gesneden aan de andere kant van het bord en schep de coulis van tamarillotomaten langs de gierst en de cordon bleu. Werk af met wat verse takjes kruiden.

Bron:
Al deze recepten komen uit het boek Gebeten door groenten, voor flexitariërs & vleesminderaars van Jorun Verheyden. Uitgegeven bij Davids fonds Leuven, 236 blz.., ISBN 9789058269614 – 27,50 euro

Afbeelding: gebeten door groenten

 

Reageer