Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

Ingrediënten

1 aubergine
150 gr gedroogde kikkererwten (zeker geen voorgekookte!)
1,5 dl olijfolie
1 el geconcentreerde tomatenpuree
1 tl Provençaalse kruiden
1 teentje look
peper en zout

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten 30’ koken in driedubbel zoveel gezouten water. Het is de bedoeling dat ze een beetje zachter worden zodat we ze kunnen malen, maar ze mogen niet echt gaar worden, want anders wordt de structuur van de vulling te papperig.
  2. Neem de aubergine en snijd ze in de lengte in dunne repen die, met wat fantasie, lijken op schoenzolen. De repen mogen niet te dik zijn: normaal kunnen we uit 1 aubergine 8 tot 10 dergelijke repen snijden. Giet 1 dl. olijfolie in een kommetje, en kruid die met peper, zout en Provençaalse kruiden. Haal de auberginerepen even door de olijfolie, leg ze op een bord en zet ze 5’ in de microgolfoven.
  3. Schep de kikkererwten uit het water, maal ze fijn en vermeng ze met de geconcentreerde tomatenpuree, gesnipperde look, peper, zout en nog een druppeltje olijfolie. Leg de auberginerepen op het werkblad en vul elke reep met een “worstje” van het kikkererwtenmengsel. Schik de rolletjes op een ingevet bakblik en bak ze een half uurtje in de oven. Kijk af en toe om aanbranden te voorkomen!

Bron
Vegetarisch genieten, uitgave van Prakstische School, 278 blz., 19 euro. Koop het boek in de Femma boetiek.

Vegetarisch genieten

Reageer