Appelscones met kaneel en zure appelcompote

Appelscones met kaneel en zure appelcompote

Ingrediënten

Voor 8 personen
250 g bloem
100 g kristalsuiker
een halve theelepel bakpoeder
een halve theelepel zout
2 theelepels kaneel
100 g koude boter in fijne blokjes gesneden
1 zoete appel
2 dl melk
50 g kandijsuiker

voor de appelcompote
6 zure appels
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel kardemon
50 g rozijnen

 

Bereiding

  1. Vermeng de bloem, de suiker, het bakpoeder,het  zout en de kaneel met de mixer en meng er op het einde de boterblokjes door.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  3. Voeg de appelblokjes samen met de melk toe aan het deeg en klop op met de mixer.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Leg het deeg op een bebloemd werkblad en kneed grondig door met de handen. Trek stukken van enkele centimeters uit het deeg en leg ze op boterpapier op een rooster.
  6. Strijk de scones lichtjes in met melk en strooi er wat kristalsuiker over.
  7. Bak de scones ongeveer 20 minuten in de oven.
  8. Maak intussen de appelcompote: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Zet ze onder water op het vuur en breng ze samen met de suiker, kardemon en rozijnen aan de kook.
  9. Laat met het deksel op doorpruttelen tot de appel gaar is en al het water heeft opgenomen. Roer af en toe door en druk de appelstukjes met een vork fijn.
  10. Serveer de scones met een royale lik appelcompote.

Bron
High Tea (Praktische School, 96 blz. 16 x 18 cm, € 8 + € 2 administratieve kosten). Het boekje is te koop in de Femma boetiek.

Reageer