Aardappelsalade light met sinaas, komkommer en dille

Aardappelsalade light met sinaas, komkommer en dille

Ingrediënten

Voor 4 personen
600 g krieltjes of kleine aardappelen
400 g komkommer
4 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels arachideolie
1 bosje verse dille
1 koffielepel fijn zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water, giet ze af en halveer. Laat afkoelen.
  2. Schil de komkommer en snijd in schijfjes.
  3. Meng de komkommer met het sinaasappelsap, het citroensap en de arachideolie. Hak het bosje dille fijn.
  4. Meng de afgekoelde aardappelen met de komkommer en de dille.
  5. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

TIP: Voor een mooi effect kun je wat zeste van sinaasappel toevoegen

Bron
Op de barbecue, ISBN: 9789002236013, Dominique Wynter

Reageer