Zet je zomer goed in met ons zomernummer

{$items.title}
De zomer staat voor de deur en je weet wat dat betekent: In de derde  week van juni vind je een extra dik magazine in je brievenbus vol toffe tips en inspirerende verhalen.  
 

Een nieuw coronaproof activiteitenaanbod voor Femmaleden

De meeste Femma-activiteiten die je gewend bent, konden de laatste maanden helaas niet doorgaan wegens de lockdown. Juist omdat we niet weten hoelang we in deze situatie zitten, zaten wij niet stil. We stelden  een heel nieuw activiteitenaanbod samen waarmee je deze zomer aan de slag kan. Én niet geheel onbelangrijk: de activiteiten zijn helemaal coronaproof. Houd Femmamaakthet.be in de gaten voor de laatste updates hierrond.

Het magazine zit verder tot de nok toe gevuld met nog meer leuke tips en fijne inspiratie voor een actieve en creatieve zomer. Neem het maar van ons aan: je zal je deze zomer geen seconde (ongewild) hoeven vervelen. 

Verder zijn er natuurlijk ook de mooie verhalen. In dit magazine staan we uitgebreid stil bij de kracht van belangeloos zorgen voor elkaar en de waarde daarvan. Juist in deze tijden waarop het lijkt alsof we allemaal op ons zelf zijn aangewezen, is het zo ontzettend belangrijk om er voor elkaar te blijven zijn.

Leren luisteren met Jennifer Pots van Tele-onthaal Vlaanderen

De vrijwilligers van Tele-Onthaal luisteren aandachtig naar mensen die even willen ventileren. Sinds de coronacrisis komen er beduidend meer oproepen binnen. We gaan in gesprek met Jennifer Pots, Femmalid en coördinator van Tele-onthaal over de kracht van luisteren, empathie en eenzaamheid. 

Het belang van vrijwilligers voor een samenleving

We praten ook met onderzoekster Elke Plovie. Zij weet werkelijks alles over burgerparticipatie. Hoe geven mensen samen vorm aan de samenleving?, is een belangrijke vraag waar ze onderzoek naar doet. Toen ze zelf na een burn-out in de psychiatrie leerde ze ook hele waardevolle lessen over participatie.


Wat zou Steven Van Gucht toch moeten zonder  zijn buurvrouw Conny?

 
We hadden ook een hele fijne babbel met Conny, de buurvrouw van viroloog Steven Van Gucht. Dankzij haar goede zorgen, kan Steven zich volledig focussen op zijn drukke dagtaak als nationaal coronabestrijder. Maar vergis je niet. ‘Ik ben geen held’, zegt Conny. ‘Wat ik doe is niet meer dan mijn burgerplicht.’

Dit en nog veel meer vind je binnenkort in het zomernummer van je favoriete tijdschrift. Nog even geduld, maar dan heb je ook wat.

Reageer