Wedstrijd: luister een jaar lang gratis naar je favoriete kranten

{$items.title}

Heb je er wel eens aan gedacht om je krant te beluisteren in plaats van te lezen? Op de fiets, ’s ochtends in een volle  trein of gewoon thuis, lekker lui in de zetel? Vanaf nu kan het.

Elke nacht zet vzw Kamelego zeven Vlaamse kranten integraal om naar een audiobestand. Hierdoor ben je op de hoogte van het nieuws, interessante opinies en ontluisterende journalistiek zonder dat je daar een leesbril voor op hoeft te zetten.
 

Als abonnee krijg je elke dag toegang tot zeven Vlaamse krantentitels

  • De Standaard
  • Het Nieuwsblad
  • Het Belang van Limburg
  • De Tijd
  • De Morgen
  • Het Laatste Nieuws
  • Gazet van Antwerpen

Dat is interessant voor blinden, slechtzienden, mensen met een motorische beperking, dyslectici, anderstaligen, of gewoon mensen die graag hun handen vrij hebben terwijl ze op de hoogte zijn van het nieuws en de achtergrond ervan.

Wist je dat alle Femmaleden 10% korting krijgen op een jaarabonnement van 120 euro?

Daarmee kan je elke dag naar zeven kranten luisteren. Check femma.kamelego.be voor meer info.

Omdat het deze week De Week Van De Klank is, doen we daar nog een schepje bovenop. 

Femma mag drie luisterabonnementen weggeven.

Wil je kansmaken of ken je iemand die hier heel blij mee zal zijn? Laat hieronder een reactie achter met de reden waarom we jou (of een vriend(in)) heel gelukkig maken met een luisterabonnement.

20 februari maken we de winnaars bekend.

Ondertussen zijn de winnaars bekent:

  • Louise Glorieux
  • Laurette
  • Bellinkx Rita

 

Reacties

Louise Glorieux schreef

Mijn vriendin Louise heeft een hersentrombose gehad en een luister abonnement zou haar probleem kunnen oplossen.

Ik zou het haar van harte willen geven en ik weet dat ze daar zeer blij mee zal zijn.

Katty schreef

Wat mij treft in deze bijdrage, is dat er gesuggereerd wordt dat mensen zonder enige leesbeperking dit abonnement ook zouden kunnen winnen of van de diensten van Kamelego gebruik zouden mogen maken. Ik dacht altijd, dat Kamelego, net als Transkript en Luisterpuntbibliotheek enkel aan mensen met een leesbeperking (van welke aard die ook is) hun publicaties mochten aanbieden. Ik dacht zelfs, dat zij een afspraak hadden met de uitgevers die hen toestond om de lectuur toegankelijk te maken en dit specifiek voor mensen met een leesbeperking. Ik heb zelf voldoende aan het radionieuws.

Laurette schreef

Oh wat zou ik graag mijn vriendin daarmee willen verrassen en zeker en vast blij mee maken! Ze is blind geworden. Een biezonder moedige en toffe madam, waarmee ik al speciale reis heb beleefd, menige uurtjes samen doorgebracht, en vooral veel en tot tranenstoe gelachen!

marleen verelst schreef

Als ik in aanmerking kom, zou ik het abonnement graag aan mijn mama schenken.

Ze verhuisde onlangs naar een serviceflatje omdat haar zelfstandigheid door verminderd zicht problematische werd.

Met het abonnement zou ze haar kijk op de wereld weer up to date kunnen houden.

sandra spitaels schreef

Voor de mama van mijn vriendin zou dit super zijn want zij is bijna volledig blind en ze kan dus geen gewone krant meer lezen

Jade van Femma schreef

Dag Katty,

De Luisterpuntbibliotheek en Transkript richten zich uitsluitend tot mensen met een leesbeperking. Dit werd afgesproken met verschillende uitgevers omwille van auteursrechten. Kamelego, de vereniging waarmee we samenwerken voor deze wedstrijd, heeft deze beperking niet. Zij heeft afspraken met Mediahuis alsook De Persgroep. Vandaar dat vandaag iedereen naar de Audiokrant mag luisteren.

Jos schreef

Mijn wederhelft zou hier heel blij mee zijn. Ze luistert namelijk graag...of was het dan toch voor mij? :D

Bellinkx Rita schreef

De vorige voorzitster van onze Femmagroep is chronisch ziek en kan moeilijk spreken. Hierdoor zijn haar communicatiemogelijkheden beperkt. Ik denk dat zij het heel leuk zou vinden om een 'luisterabonnement' te ontvangen.

Iris Christiaens schreef

Voor een vriend van de familie. Blind en alleen en een grote honger naar actualiteit en boeiende verhalen.. Wie weet kan ik hem dit schenken :-)

Reageer