We breien van Brussel tot Peru

{$items.title}

Femma steunt Bombyx
Koepelorganisatie Solid International ontwikkelt via hun spinoff Bombyx duurzame handwerkateliers. Mensen in armoede krijgen daar een job met een correct loon. De focus ligt op kwalitatieve grondstoffen en authentieke ambachten. 
De winst van deze ateliers gaat naar sociale projecten: opvang van tienermoeders, ondersteuning van gevluchte en misbruikte kinderen… Zo worden deze moeders en kinderen geholpen bij hun sociale ontwikkeling. Ze worden zich bewust van hun eigen kracht.

De tienermoeders in Ayacucho laten geen vrouwenhart onberoerd
Bombyx ontwikkelde voor Femma een exclusief model voor een eenvoudig te breien sjaal. De omslagsjaal is 225cm lang en 40 cm breed. Je kan deze heerlijk warme sjaal zelf maken dankzij een handig breigarenpakket. Dit bevat een dikke bol alpacabreigaren van 300 gram en de beschrijving om zelf deze leuke sjaal te breien.
Van november tot eind december 2016 kochten al 600 vrouwen een breipakket. Zij zetten zich aan het breien om met een superwarme sjaal in kwaliteitsvol alpacagaren de winter in te gaan. Op die manier geven zij de Peruaanse tienermoeders een hart onder de riem.

Een gedeelte van de aankoopsom gaat naar het project voor ondersteuning en begeleiding van de tienermoeders. Bovendien wordt het garen door de meisjes zelf op bolletjes gerold, waarvoor zij een inkomen krijgen. Een mooi project waarbij iedereen wint!
 

Wil je ook dit project steunen en genieten van een zelfgemaakte superwarme sjaal? Bestel vandaag nog je pakket mét 10% korting!


Bestel vandaag nog een pakket via www.femma.be/femma-boetiek, kies het pakket in de kleur van jouw voorkeur (bleek of donker) en betaal slechts 40,50 euro!
De tienermoeders uit Peru danken je van harte voor dit mooi gebaar!

Tip
Spreek met een paar vriendinnen af, koop elk een pakket en organiseer een breiatelier… Letterlijk en figuurlijk hartverwarmend!

 


 

 

Reageer