Wat een mooie verrassing. Els van Femma Aarsele schittert in De Mol.

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Haar Femmavriendinnen stelden zich er geen vragen bij.  Els had een burn-out en was opgenomen in een klooster.  Voorlopig even geen contact, liet haar echtgenoot weten aan de Femmavriendinnen. En  ze trapten er allemaal in. Wisten zij veel. Hún Els, voorzitster van Femma Aarsele, schittert in televisieprogramma De Mol. “We hadden totaal geen vermoeden.”

Wat was dat een mooie verrassing voor de leden en vrijwilligers van Femmagroep Aarsele toen ze ineens hún Els op hun beeldscherm zagen. “Wat zijn we trots op haar”, laat Veerle, een enthousiaste Femmavriendin van Els én Femmalesgeefster aan ons weten. “Maar we wisten echt van niks.”

Schuldgevoel

Het was pas toen een andere vrijwilliger van de groep vlak voor de televisie-uitzending door een journalist werd gebeld dat alle puzzelstukjes samenvielen.

Zo was Els bijvoorbeeld niet aanwezig tijdens de jaarlijkse financiële actie. De belangrijke pannenkoeken- en wafelenverkoop brengt altijd genoeg geld op om de werking van de Femmagroep weer een jaar te bekostigen. Veerle: “Achteraf liet Els ons weten dat ze zich daar heel schuldig om voelde.”


Te hard werken

Els is een leerkracht die veel passie heeft voor haar job. Van de zomer moest ze zich inwerken in nieuwe leerstof wat maakte dat ze zich maar weinig liet zien. Toen Els in september uitviel met een burn-out, was dan ook niemand verbaasd.

Veerle: “We hebben nog dikwijls tegen haar gezegd dat ze moest uitrusten. Die had gewoon veel te hard gewerkt, dachten we dus. Nu vermoeden we dat ze misschien ook al in de zomer bezig was met De Mol.” 

Op ledenmaat
Els is een van de vele gepassioneerde vrijwilligers van Femma  Aarsele, een groep die al jaren goed draait en waarvan de meesten elkaar vriendinnen noemen. Leden komen heel graag naar de activiteiten die vaak op hun maat worden georganiseerd. “Wij kijken vooral naar de vraag en interesses van leden en kiezen op basis daarvan welke activiteiten we organiseren.”

Echte Bourgondiërs
Er is nog iets wat de sfeer van Femma Aarsele typeert. Laten we zeggen dat we echte bourgondiërs zijn”, grinnikt Veerle. “Het moment dat je bij ons de deur binnenstapt, krijg je een glaasje aangeboden. En ook tijdens de activiteit vullen we dat glas geregeld bij. Zo doen we dat hier.”

 

Ben je ook nieuwsgierig om Femmavrijwilliger Els in actie te zien?

 Kijk zondagavond zeker om 19:55 naar VIER.

 

Reageer