Waarom je echt eens moet kennismaken met je buren

{$items.title}
Hoe goed ken jij je buren? Ik moet bekennen dat  mijn buren tot voor kort vreemden voor mij waren. Ik vertel je graag waarom ik daar verandering in bracht. En waarom jij met spoed mijn voorbeeld zou moeten volgen.


Ken je het verhaal van het meisje dat drie jaar in het zelfde appartement woonde en van al haar buren er maar een van naam kende?  Met schaamrood op de lippen, geef ik toe dat ik dat meisje ben. Al zouden vele anderen een glansrol spelen als het meisje van dit verhaal. Want de nood om onze buren te leren kennen, wordt door steeds minder Vlamingen gevoeld. Geen tijd, daar zit niemand op te wachten en ik ben te verlegen zijn de drie meest gebruikte excuses.  


Hey Buuf, heb je wat eitjes voor mij?


Zonde! Ik kwam erachter hoe ik met weinig moeite toch op een leuke manier kon kennismaken met mijn buren. En hoe fijn het is om te weten wat voor warme mensen schuilen achter al die vreemde gezichten. Waarom ik dat niet eerder deed, vraag ik mij nog altijd af. Het is niet alleen handig om het ei dat je tekort kwam bij het bereiden van een cake op zondag bij je buuf te kunnen halen. Het is ook een heerlijk idee dat wanneer jij op vakantie bent er iemand (voor wie dat echt geen moeite is) voor de plantjes kan zorgen en tegelijkertijd een waakzaam oog in het zeil houdt.


Lees in de nieuwste Femma Magazine over mijn aanpak.

Een andere manier om vrij simpel kennis te maken met je buren, is door mee te doen met Potjebuur. Potje wat, hoor ik jou zeggen? Potjebuur is een initiatief waarbij buren met een pot lekker eten onder de arm naar de buren stappen. Niet geheel toevallig valt het samen met het Suikerfeest, het feest van de moslimgemeenschap die tijdens deze feestdag vaker met een lekkere hap naar de buren gaan. Doe jij dit jaar ook mee?


Wanneer 8 juli
Wat Iets lekkers dat jij gemaakt hebt
Waar Bij jouw lieve buren

fotobron

Reacties

Mich Van Stichel schreef

Schaamrood op de lippen ???? :-)

Reageer