Vrijwilligerswerk doet goed

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Je wereld groeit met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is inspirerend, versterkt je als mens en je draagt bij tot een warme samenleving. Je betekent iets voor je omgeving én beleeft er zelf plezier aan. In Vlaanderen vrijwilligen naar schatting 750.000 mensen, dat is bijna een hele provincie. Al die mensen gebruiken hun talenten en halen daar een hoop voldoening uit. Kortom: vrijwilligerswerk doet goed!

8 voordelen van vrijwilligerswerk
  1.     Je krijgt er een goed gevoel van
  2.     Vrijwilligerswerk is plezant
  3.     Je krijgt waardering, voelt voldoening en je zelfvertrouwen groeit
  4.     Je krijgt de kans andere te helpen, je betekent veel voor anderen en voor je omgeving
  5.     Je leert nieuwe mensen kennen en hebt fijne sociale contacten
  6.     Je versterkt je netwerk
  7.     Je leert nieuwe dingen bij
  8.     Je ontwikkelt je talenten en doet werkervaring op

De keuzemogelijkheden in het vrijwilligerswerk zijn immens: padden overzetten, de boekhouding van een vzw verzorgen, taalles geven, sportkampen begeleiden, mensen met een beperking helpen,… Teveel om op te noemen. Heb je ook zin in vrijwilligerswerk gekregen?

Ook bij femma.be kun je terecht als vrijwilliger:  www.femma.be/word-vrijwilliger

 

 

Reacties

claudia neys schreef

Hallo,

Met de 8 voordelen gelezen te hebben ben Ik volledig mee akkoord

Ik heb altijd in de zorg gewerkt en vrijwilligerswerk gedaan tot ik ziek ben geworden .

De fase van rolstoel,stappen met kruk ben ik eindelijk voorbij en heb ondertussen mijn vrijwilligerswerk terug een beetje opgepakt ,omdat ik nog 66% invalide ben en op mijn werk ik geen lichter werk kan krijgen begin ik toch meer goesting te krijgen om iets te gaan doen in de mate het mogelijk is en dat kan ik alleen wat meer uittesten als Ik meer uren vrijwilligerswerk kan doen .

Maar wat zegt de mutualiteit dat ik dat mag als ik stempel (dan werk je voor je geld) en als invalide is het niet goedgekeurd omdat ik dan een maandelijkse bijdrage krijg .

Groetjes

Reageer