Vrijwilliger in de kijker : Kim Vanhoegaerden

{$items.title}

‘Ik doe gewoon wat ik heel leuk vind om te doen’

Kim Vanhoegaerden is vrijwilliger bij Femma Vriendinnen onbePERkt
‘Eigenlijk voel ik mij geen vrijwilliger. Ik doe simpelweg wat ik leuk vind. Binnen onze Femmagroep doen wij vooral waar we zin in hebben. Elke woensdagavond is er een activiteit waarbij we elke keer afwisselen tussen naaien, koken en een crea-activiteit. Terwijl we bezig zijn met een activiteit, plannen we met de groep wat we een volgende keer gaan doen. Daardoor is er bij ons een heel vage lijn tussen lid en vrijwilliger. Een kern, bestaande uit een klein groepje dat alle beslissingen neemt, is er bij ons niet.’

Plots vrijwilliger
‘Tijdens een van de kookworkshops ben ik plots vrijwilliger geworden, letterlijk tussen de soep en de patatten. Het onderwerp van gesprek was wat iedereen graag thuis deed in haar vrije tijd. Ik vertelde dat ik graag juweeltjes maak van metaal. Niet veel later organiseerde ik een workshop waarbij ik anderen leerde om zelf juweeltjes te maken. Ondertussen vond de tweede workshop plaats en is de derde editie al gepland. De opkomst én de reacties waren steeds heel goed.
Voordat ik mij bij Femma aansloot, had ik wel al beslist dat het niet op mijn agenda mocht drukken.
Ik heb geen kinderen, maar wel een drukke job. Het fijne is dat ik officieel misschien vrijwilliger ben, maar dat het totaal niet zo aanvoelt. Ik doe gewoon wat ik heel leuk vind om te doen.’

Ongedwongen
‘Het is fijn om te weten dat ik elke woensdag bij een groep toffe madammen terechtkan om leuke dingen te doen. Kan ik een woensdag niet, dan is dat geen probleem. Bij ons gaat dat altijd heel ongedwongen. Er komt zelfs steeds iemand met haar spinwiel. Niet om mee te doen met de activiteiten, maar gewoon om gezellig te praten terwijl ze aan het spinnen is. Het is die ongedwongen sfeer binnen onze groep die maakt dat ik er graag ben en het leuk vind om mij te engageren. Ook al voelt het niet als engageren.’

Reageer