Verbonden tegen eenzaamheid

{$items.title}

Tijdens de Week van Verbondenheid van 23 september t/m 1 oktober 2017 roepen Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam op tot meer verbondenheid en samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming!

Zo willen ze het taboe doorbreken en zoeken naar manieren om eenzaamheid te voorkomen en op te lossen. Ze roepen op om tijdens deze week activiteiten te organiseren waarbij mensen samenkomen, samen eten, samen praten of ervaringen delen.

Klinkt bekend, niet?
De meer dan 750 Femmagroepen organiseren jaarlijke duizenden activiteiten.
Daarbij ontmoeten elkaar, vaak heel plaatselijk.
Samen feesten, koken en eten staat bij bijna elke groep op het programma.

Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Bond zonder Naam toont aan dat eenzaamheid een groot probleem is: 1 op 4 Belgen voelt zich sociaal eenzaam en 1 op 5 Belgen voelt zich emotioneel eenzaam.

Eenzaamheid kan een allesverlammende impact hebben. De mens is een sociaal wezen, we hebben elkaar nodig om ons leven ‘zinvol’ te kunnen noemen. Mensen die eenzaam zijn hebben beduidend meer fysische, psychische en medische klachten.

Eén van de trends uit Femma's Trendrapport uit 2014 was 'Samen Alleen'
Verenigingen trekken mensen uit hun gewone routine en dat geeft wonderbaarlijk veel zuurstof.
Vandaar dat we deze oproep van BZN en Samenlevingsopbouw graag delen op deze blog.

Appèl tot meer zorgzaamheid van mensen voor elkaar.
Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw willen het beste in zoveel mogelijk burgers, buren, vrienden, familie en collega’s versterken in de bestrijding van eenzaamheid. We geloven in de kracht van zorgzame buurten en projecten die mensen samenbrengen. Daarom willen ze verbondenheid tussen mensen stimuleren en versterken en tegelijk aangeven dat je de handen in elkaar moet slaan om eenzaamheid te bestrijden.

Doe mee!

Organiseer zelf een activiteit!
Organiseer je een gezamenlijke eten/praat/wandel activiteit met je buren, vrienden of vereniging? Registreer dat via deze site.

Alle registraties tellen mee voor de “Langste Eettafel 2017”. Vorig jaar schoven maar liefst 25.000 mensen aan en dat was goed voor een virtuele tafel van 12,5 km lang!

Organiseer je Langste Eettafel met korting!
Colruyt geeft organisatoren van een Langste Eettafel in 2017 een duwtje in de rug met een kortingsbon van 15% (geldig op alle Boni-producten en Colruyt vlees). Als je dit aanvinkt bij je registratie stuurt BZN jou de kortingsbon automatisch op.

Wil je bij een activiteit bij jou in de buurt aanschuiven? Welkom!
Zoek in het activiteitenoverzicht welke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden en doe mee!

Voor meer info over de Week van Verbondenheid

Surf naar www.weekvanverbondenheid.be

  • Bond zonder Naam (Ine De Rycke) via welkom@bzn.be of 03/201 22 10
  • RIMO Limburg (Claudia Mellebeek) via claudia.mellebeek@rimo.be

 

   

Reageer