Verbindingsfestival in Brussel- Inspiratiedag ‘samen voor beter’!

In een samenleving waar verbindende factoren wegvallen wordt het moeilijker om met diverse groepen samen te wonen. Als tegenstellingen worden versterkt verdwijnt het cement tussen mensen, organisaties en buurten. Het ieder-voor-zich overheerst dan.

Maar als mensen opstaan die de polis als een samenwerkingsproject zien, als groepen ijveren voor coalitie, dan krijg je sociale cohesie.

Beweging.net wil werken aan meer samenhang en wil mensen en organisaties laten proeven van initiatieven die verbindend werken.  Daar waar vroeger het verenigen van mensen een middel was, is het nu meer en meer een doel geworden.

Welke mensen en verenigingen werken aan dialoog? Wie ijvert voor een sociaal netwerk? Welke idealen en projecten inspireren de andere, zodat die mee wilt werken aan verbinding?

Praktisch

Locatie: Pletinckxstr 19 1000 Brussel.
Deelname:  gratis
Datum: dinsdag 6 maart 2018

Programma

14u onthaal

14.30u workshop naar keuze

  • muziekworkshop met Ylva Berg
  • interlevensbeschouwelijke dialoog met  Ria Dereymaeker (CCV) & Shamseddin Mahshid en Farideh Ghalandari (Internationaal Comité)

15.30u workshop  naar keuze

  • Radicaal Samen#  met  Thomas Deweer (Vredesweek) en Saïda Isbaï (Hand in hand tegen racisme)
  • politiek: polariserend of verbindend  met Hannelore Goeman (Sp.a) & Sammy Mahdi (CD&V)
  • alternatieven voor contacten in de buurt met Ann Stuer (Samana) en Bruno Van Loo (Samenlevingsopbouw Vilvoorde)

16.30u verbindingsfestival: Standenmarkt over de meerwaarde van verbinding met daarbij een hapje, een drankje en een streepje muziek. Een tiental organisaties presenteert op 3 minuten tijd de highlights uit hun aanbod rond verbindende initiatieven voor de komende maanden, achteraf is er de mogelijkheid om individueel in gesprek te gaan.

17.30u dialooggesprek tussen NAÏMA LAFRARCHI (onderwijskundige en bijzondere Leermeester islamitische godsdienst) en JAN ROLIES (voorzitter Okra BHV) rond verbinding

18.30u einde

Meer info en inschrijvingenVerbindingsfestival

Organisatie: Beweging.net BHV i.s.m. CCV Brussel

Reageer