Tussen ontmoeten en ontsnappen

Hoe vieren jullie 8 maart?, vroeg ik enkele dagen geleden aan de Femma’s rondom mij. Zelf twijfelde ik nog tussen even ontsnappen aan de ratrace in m’n luie zetel, weliswaar met de feministische prent ‘Hidden Figures’ of de inspirerende avond die Rachida Lamrabet organiseert in de Leuvense stadsschouwburg.

Achterover leunen is geen optie
Het wordt Rachida en het wordt ontmoeten.  Ik kon niet anders. Die klasbakken van Femma’s rondom mij maakten me duidelijk dat achterover leunen op internationale vrouwendag echt geen optie is.  Organiseren, ontmoeten, inspireren èn vieren: that’s the spirit.
Mieke en Caroline trokken afgelopen zaterdag de festiviteiten op gang in Roeselare, als medebezielers van de  Internationale Vrouwenstraat. Cil geeft donderdag de workshops ‘Hoe verdeel jij je tijd?’ in Merksem en organiseert met Joke ’s avonds ook nog eens dialoogtafels in Antwerpen.  Caroline, Rishan en Christa trekken zaterdag naar ‘Moedige vrouwen, hoopvolle toekomst’ in Ieper. R’Himo organiseert met Femma Quartier Laken de workshop ‘Hoe werken aan een inclusieve samenleving vanuit het Kruispuntdenken?’  en Hilde stond aan de wieg van het vrouwendagprogramma in Neerpelt.  Riet  bokste mee de internationale vrouwendag in Brugge in elkaar en Hilde pikt de voorstelling ‘Weg met de clichés’ mee in Mortsel.  Brigitte viert de avond met haar lokale Femmagroep. Chris, Michèle en Ilse laten zich, net als ondertekende, inspireren door Rachida Lamrabet  en Martine trekt met haar groep naar een Escaperoom.  ‘En in mijn welkomstwoord ga ik het zeker hebben over internationale vrouwendag’, vertelt ze. 

Als er dan toch moet ontsnapt worden aan de ratrace, dan samen!

Reacties

Caro schreef

Op 8 maart ga ik naar Kortrijk. Daar gaan 3 straffe vrouwen met elkaar in gesprek: Paula Marckx, die naar het Hof voor de Rechten van de Mens trok om aan te klagen dat zij als ongehuwde moeder haar eigen kind moest erkennen en adopteren, en Ilona Lodewijckx en Aurike Quintelier van Fille Folle. Dat gaat daar vonken geven.

ilse de vooght schreef

Dag Caro,

Ja, ongetwijfeld ook erg interessant. Je zou op verschillende plaatsen tegelijk moeten zijn!

groeten, Ilse

Christa Mestdagh schreef

Ik zie echt al uit naar zaterdag.....een hele dag ondergedompeld in 'sterke vrouwen', en wat hen beroert, samen met vriendin en collega Caroline en Rishan.

WAT VERTELLEN VROUWEN VAN IRAN, COLOMBIE, ISRAEL, PALESTINA, RWANDA OVER HUN LEVEN?

U KUNT NAAR HEN KOMEN LUISTEREN EN EVENTUEEL MET HEN PRATEN!!

EEN UNIEKE GELEGENHEID

Reageer