Tips voor je trip naar Barcelona!

{$items.title}

De Catalaanse hoofdstad is een populaire bestemming om er enkele dagen tussenuit te gaan. Barcelona biedt bezoekers een gevarieerd aanbod van bezienswaardigheden. Hierondert enkele tips en een top 5 van attracties voor je 'must see' lijstje!

Barcelona: lekker shoppen
Trek gemakkelijke schoenen aan, de stad heeft maar liefst 5 kilometer aan winkelstraten! In de Gotische wijk vind je chique Spaanse en Italiaanse merkkleding. Aan de Rambla, de Catalunya vind je de moederversies van onze Zara en Mango: supergroot. Heb je een schoenenfetisj dan zul je je geluk in deze straat en in de Calle Pelayo niet opkunnen.
Chanel, Louis Vuitton en Gucci vind je aan de Passeig de Gracia. Grote winkels zijn zes dagen per week geopend van 10 uur tot 21 of 22 uur. Let op de typisch Spaanse siëstatijd waar veel winkeliers zich aan houden. Ze sluiten de zaak tussen 14 uur en 16 of 17 uur!

Barcelona: eten & drinken
Goede wijn is in Barcelona vanzelfsprekend: Catalonië is een van de belangrijkste wijnstreken van Europa. Pas laat op de avond komt culinair Barcelona tot leven! Je kan er alles vinden: variërend van tapas en de traditionele mediteraanse keuken tot sushi, van Catalaanse haute cuisine tot exotische keukens. Een beroemd eetcafé is Els Quatre Gats in Barri Gòtic: hier kwamen Gaudi en Picasso graag. Bezoek zeker een tapasbar, de lokale bevolking kan je zeker een goede aanraden.

Barcelona: uitgaan -  hotspots
Slapen kun je beter ergens anders doen, want in Barcelona is ’s nachts net zoveel te doen als overdag. In de haven, wijk La Barceloneta, kan je leuk stappen.
In het concertgebouw Auditori de Barcelona worden het hele jaar door prachtige klassieke- en jazzconcerten gegeven. Alle wijken staan vol met bars en discotheken, maar de chiquere clubs vind je vooral aan de Avinguda Diagonal en in de wijk Sant Gervasi. Aan de bar zitten in Dry Martini (Carrer Aribau 162-166). Hier zorgen barmannen in witte smokings voor cocktails zoals ze ooit bedoeld waren: ‘Shaken, not stirred’.

Barcelona: vervoer
De metro is zeer goed! Met airco, heerlijk bij 40 graden in de zomer... Je kan dagkaarten kopen voor de metro. Een tip: plan het zo dat je de ene dag allerlei dingen doet die vlak bij elkaar liggen (dus alles op wandelafstand) en dan de volgende dag uitstappen met de metro, voor die dag koop je een dagkaart.

Met de Barcelona Card krijg je ook  korting op de toegangsprijs van bezienswaardigheden. Deze kaart is een vervoersbewijs voor alle vormen van regulier openbaar transport in Barcelona.

Top 5 _  Must See in Barcelona (volgorde is willekeurig)

1. Architectuur van Gaudí
Het meesterwerk van de grote architect Antonio Gaudí is de Sagrada Família, de enorme basiliek in het centrum van Barcelona, die overigens nog steeds niet af is. Ga vooral niet in de rij staan om naar binnen te gaan. Vooral de buitenkant is indrukwekkend. Gaudí heeft meer op zijn naam staan, zoals het Park Güell, neem hier echt de moeite om verder omloog te lopen: veel rustiger en hetzelfde uitzicht. Het huis La Pedrera/Casa Milà, Zeker de moeite om even naar binnen te gaan.

Voor moderne architectuur is het oude Olympische dorp een aanrader.

2. La Rambla
Iedere bezoeker flaneert over de beroemdste boulevard van de stad. Omzoomd door bomen, gezellige bloemenstalletjes, het operagebouw El Liceu, musea, theaters, voormalige kloosters en universiteitsgebouwen. Gekend voor de vele straatartiesten van uiteenlopend niveau, vooral veel levende standbeelden, is dit een plek die dag en nacht bruist. Loop ook eens een zijstraatje in, de prijzen voor drankjes zijn er lager. Vergeet vooral het strand niet, maar let op je spullen! Dit is niet het beste strand, maar wel het meeste levendige.

3. Poble Espanyol
Het Poble Espanyol is een nagebouwd dorp met huizen en gebouwen uit verschillende delen van Spanje. Verder zijn er demonstraties van oude ambachten en winkeltjes met souvenirs. Het Spaanse Dorp is vermaard om de dagelijkse Flamenco dans-en muziekshow.

4. Barri Gotic
Barri Gotic is de ‘Gotische Wijk’ van Barcelona, het oudste deel van de stad. Hier kan je dwalen door romantische nauwe steegjes, op zoek naar de leukste winkeltjes, restaurantjes en artiesten. Vroeger was de oude stad afgesloten met stadsmuren. Die zijn voor het grootste deel afgebroken en vervangen door brede straten.

5. Parc Montjuïc en de fonteinen
Barcelona heeft vele parken, maar het Park Montjuïc is het populairst. Op, onder en rondom de heuvel Montjuïc is van alles te beleven. Het is een mooi park, maar er zijn ook veel attracties: een oud fort, een militair museum, het Museu Nacional d'Art de Catalunya, het Miró Museum en de Magische Fontein. Bezoek de botanische tuin die op de heuvel ligt, klim naar het hoogste punt en geniet van de prachtigste uitzichten, daal wanneer het gaat schemeren af naar de Font Magica, de magische fonteinen aan de voet van de heuvel. Als je nog eens terug wilt naar Barcelona neem dan een slok uit de fontein Font les Canaletes: volgens de legende kom je zeker terug als je dit doet.

Magische fonteinen op Plaza Espanya: buiten dus gratis! In de zomer elke don-, vrij-, zat- en zondagavond van 21 - 23 uur, zijn de fonteinen prachtig verlicht. Ook worden muziekshows en dansdemonstraties gegeven waarbij het licht gesynchroniseerd wordt met de muziek. Neem vooral wijn & hapjes mee maar laat alle waardevolle spullen thuis, het is ook één van de favorieten van de zakkenrollers!

Heb je ook een boontje voor Barcelona? Leuke tips kan je hier kwijt!

Geschreven door Christine Liefsoens

Reacties

Nicolas schreef

Bedankt voor de goede tips. Rijd de metro de hele nacht? Of is het na een avond stappen een aanrader om de taxi te bestellen?

Reageer