Tijd voor een Femma-zomerontwaken

{$items.title}

We spreken af op de hoek van de straat.  We zijn met drie en gewapend met een opvallend grote drinkbus en sportschoenen.  We zien eruit als sportieve buurvrouwen die gaan 'corona-wandelen':  je weet wel, op afstand en met als doel 10.000 stappen. 

Niets lijkt wat het is. 

We hebben net onze bekers gevuld met genoeg Gin-tonic voor een uitgebreid aperitief.  De condensatie van dat verborgen genot parelt langs onze vingers.  Ons sportlegging dient niet om comfortabel calorieën te verbranden, maar om ons gemakkelijk neer te vlijen op het gras van het Warandepark.

Dit is ons moment.  De rest is bijzaak. 

We ontmoeten elkaar voor het eerst in levenden lijve, na tien weken corona-isolatie.  We zien er wat duf uit van een overload aan schermtijd en te veel combinatiestress.  Dat online vergaderen en schipperen tussen poepen afvegen en een budgetcontrole afwerken vreten aan de scherpte van onze blik.  Maar we zijn er:  een echte reünie.

Onze begroeting is wat onwennig, zoals de eerste zon op je bleke winterhuid.  De dialoog schiet alles kansen op.  We zetten het op een wandelen.  Het brengt rust om samen door de straten te laveren.  Femma Royale bracht ons enkele jaren geleden samen.  We leerden elkaar kennen, werden kennissen en daarna vriendinnen.

We komen aan in het Warandepark en zoeken de plek met de breedste streep zon.  En dan zakt het gesprek van de vrolijke oppervlakte naar de rake vragen; van even stilte naar schaamteloze ontboezemingen. 

We lachen, overschouwen, zwijgen en luisteren. 

We ronden af:  Wat heb ik jullie gemist!' 'Nooit gedacht dat het zoveel deugd zou doen om elkaar weer te zie!' 'Laten we snel weer wat plannen!'  De drinkbussen geraken leeg.

Terug thuis zijn we vol van energie.  Het lijkt wel of we tien kilometer hebben gejogd.  Niets is wat het lijkt:  geen 'runners high', wel het Femma-effect.  Dat van samenkomen onder vriendinnen.  Het is hoog tijd voor een Femma-zomerontwaken.

De column verscheen in het zomernummer van ons Femma magazine.

Reageer