Steun de Filippijnse slachtoffers van Haiyan

{$items.title}

De tyfoon Haiyan richtte een enorme ravage aan in de Filippijnen. Duizenden mensen lieten het leven. Bijna 1 miljoen mensen is op de vlucht geslagen. In totaal zijn 12 miljoen Filippijnen getroffen door de ramp. De internationale hulpverlening is op gang gekomen maar ook de lokale hulpverleners schoten in actie. Onder hen de Alliance of Health Workers (AHW), de lokale partner van Wereldsolidariteit in de Filippijnen.

De Alliance of Health Workers is een organisatie van verplegend personeel en dokters. Ze zette een medische missie naar de getroffen regio op. Als lokale organisatie, ervaren in noodhulp na natuurrampen, kan zij de hulpverlening efficiënt organiseren. Na de eerste noodhulp zal de AHW ook een belangrijke rol spelen in de heropbouw. Ook nadat internationale hulporganisaties vertrokken zijn. Naast Wereldsolidariteit zijn er nog 11 andere Belgische ngo’s met Filippijnse partners lid van 11.11.11. Met deze ontwikkelingsorganisaties bouwt Wereldsolidariteit aan een wederopbouwprogramma. Een programma dat vertrekt van de expertise van de lokale partners. Zij weten immers het best wat er nodig is om de getroffen regio opnieuw leven in te blazen.

Maar eerst is er noodhulp nodig. De Alliance of Health Workers vertrekt op 21 november met een eerste medische missie, en dit in samenwerking met de andere Filippijnse organisaties waarmee ze het netwerk SOS vormt. Momenteel verzamelen ze medicijnen, voedsel en water. Een dokter en een verpleegster zijn al vooruitgestuurd.

Femma steunde de Alliance of Health Workers in 2012 met de opbrengsten van haar Krokusactie. De hulporganisatie kan onze steun opnieuw goed gebruiken. Aarzel niet en doe een gift!

Geven kan op het rekeningnummer van Wereldsolidariteit BE96-7995 5000 0005, of op het rekeningnummer van 11.11.11 BE30-0000 0000 1111 met vermelding ‘Heropbouw Filippijnen’.

Meer informatie over de samenwerking met 11.11.11. kan u vinden op de websites van Wereldsolidariteit en 11.11.11.

Reageer