Steun Afghaanse vrouwen

{$items.title}

Eén jaar geleden greep de taliban de macht in Afghanistan. Het leven van Afghaanse vrouwen is sindsdien een regelrechte hel. Ze mogen geen eigen leven meer leiden. De taliban verbiedt hen om te werken, om naar school te gaan en dwingt hen om zich van kop tot teen te bedekken. Vrouwen mogen niet alleen naar buiten zonder een mannelijke begeleider.

Jij kan de Afghaanse vrouwen steunen via een gift aan de ngo Moeders voor Vrede.

Vrouwen en meisjes over het hele land kwamen het afgelopen jaar op straat en verzetten zich. Het antwoord van de taliban bleef niet uit. Het recent uitgebrachte rapport van Amnesty: ‘Death in Slow Motion; Women and Girls under Taliban Rule’ onthult hoe zelfs vrouwen die vreedzaam protesteerden zijn bedreigd, gearresteerd, opgesloten en gefolterd.

Femma Wereldvrouwen is ontzet door deze mensenrechtenschendingen.  De situatie verergert en heeft onze blijvende aandacht nodig, daarom steunen we het verzet en het werk van de Afghaanse vrouwen. 

Zo zet de Belgische ngo Moeders voor Vrede zich in voor vrouwenrechten en proberen ze toekomstperspectieven te bieden aan vrouwen die slachtoffer zijn van conflicten en geweld.  Sinds 2002 zijn ze actief in Afghanistan, met lokale werkingen voor en door Afghaanse vrouwen. Toegang tot onderwijs is een cruciale pijler, onder de slogan’ when you educate a woman, you educate a nation’. De opening van een studentenhuis voor vrouwen in Kaboel was gepland voor september 2021, maar werd verhinderd door de taliban. Heel wat stafleden slaagden erin te vluchten vanuit Kaboel naar Brussel. Ze bouwen hier een nieuw leven uit, maar hopen ooit terug te kunnen keren.  Moeders voor Vrede blijft intussen inzetten op samenwerkingen met onder andere Shuhada (die de gezondheidszorg voor vrouwen, patiënten van Moeders voor vrede, overneemt) en Afghanistan Green Future Organization (die families voorzien in levensmiddelen). Dankzij giften kan de organisatie humanitaire hulp blijven aanbieden.

Wil jij ook je steentje bijdragen en het werk van Moeders voor Vrede voor Afghaanse vrouwen steunen?

  • Stort rechtstreeks op BE49 6469 0044 7071 (geen fiscaal attest)
    of op
  • BE10 0000 0000 0404 (Koning Boudewijnrekening - op naam van Moeders Voor Vrede : Fonds Vrienden Van Moeders Voor Vrede met verplichte melding van ***197/0280/00092*** )


#nowomanisfreeuntilleverywomanisfree #vrouwensolidariteit

Bronnen

Reacties

Chantal Girard schreef

Beste,

Ik draag de vrouwen in Afghanistan onder Taliban regie een warm toe. Financieel is het voor mij minder mogelijk maar ik wil een statement uitdragen door een symbool toe te voegen aan mijn facebook pagina. Is er zo iets?

Reageer