Seksistische affiche E3-koers Harelbeke verdwijnt

{$items.title}

Enkele dagen geleden lanceerde de organisatie achter de E3 wielerkoers van Harelbeke een naar eigen zeggen “leuke en ludieke” affiche. Op de affiche zien we een bloemenmeisje met de billen bloot met daarvoor de hand van een wielrenner die ogenschijnlijk aanstalten maakt om het bloemenmeisje in de billen te knijpen. Het beeld en de bijhorende slogan “Wie knijpt ze in Harelbeke?” verwijzen naar een incident dat vorig jaar plaatsvond op de E3, toen Peter Sagan na zijn overwinning een bloemenmeisje in de billen kneep.

De organisatie van de E3-koers werd door het  Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen in gebreke gesteld: de affiche mag niet langer verspreid worden. Interventies zoals die van het instituut blijven broodnodig want we mogen als samenleving onze ogen niet toeknijpen als het over seksisme gaat.

Reacties

bart schreef

verzuurde mensen dat instituut. Dat is toch gewoon wat ironie, ga eerst wat reageren op imans die de vrouwen discrimineren maar daar heeft dat instituut niet de ballen, voor bang voor 2 de charlie hebdo waarschijnlijk. Tot nu toe ken ik geen enkele vrouw die daar aanstoot aanneemt in tegendeel.

Reageer