Quota brengen vrouwen in raden van bestuur

{$items.title}

Quota zijn een succesvolle maatregel om meer vrouwen in de raden van bestuur te krijgen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Hasselt.Hoewel de grote meerderheid van de bedrijven principieel tegen opgelegde vrouwenquota zijn, moeten ze erkennen dat de quota wel degelijk een positief effect hebben. Vandaag tellen de raden van bestuur van de grootste beursgenoteerde bedrijven 16,7 procent vrouwen. De weg naar de 33 procent is nog lang, maar de vooruitgang is hoopvol.

Femma is steeds een vurige voorstandster geweest van quota. We waren dan ook heel blij dat in 2011 de wet op vrouwenquota in raden van bestuur gestemd werd. Die wet stelt dat beursgenoteerde bedrijven tegen 2017 of 2019 (tijdstip hangt onder andere af van de grootte van het bedrijf) ten minste één derde vrouwen in hun raden van bestuur moeten tellen. Ondanks heel wat tegenkanting blijkt die wet nu inderdaad vruchten af te werpen.

De bestuursleden van de bedrijven erkennen dit ook. Ze stellen dat de vrouwen voor het nodige vers bloed in de raden van bestuur zorgen, dat de bedrijfstop ook meer aandacht heeft voor talentvolle vrouwen. Men tracht meer en meer de drempels weg te nemen die ervoor zorgen dat vrouwen met talent niet doorgroeien of het bedrijf verlaten

Ook de vrouwen die nu zetelen in de raden van bestuur zijn positief. Ze hebben helemaal niet het gevoel dat ze als ‘excuustruus’ gezien worden. In tegendeel, de competenties en hun inbreng wordt erkend en gewaardeerd.

Tenslotte ontkracht het onderzoek ook een oud argument tegen vrouwenquota: de quota zorgen er niet voor dat een kleine groep vrouwen overbevraagd wordt  en allerlei mandaten cumuleert. Ze cumuleren namelijk niet meer mandaten dan de mannen. 

Reageer