Op zoek naar een geschikt cadeau?

{$items.title}

We zitten weer volop in de tijd van wensen, cadeaus,  goede voornemens en plannen. We proberen origineel te zijn en zoeken iets wat  echt  bij de ander past.  Velen gaan zelf creatief aan de slag: ze handletteren, bloemschikken of maken iets moois met wol of stof. Ze geven een tastbaar geschenk. 

Anderen kiezen voor  ervaring en beleving. Ze schenken als het ware (mooie) tijd (samen) cadeau: een dagje naar de sauna, een workshop in de Maekerij, samen de tuin of de zolder onder handen nemen, het bezoek aan een tentoonstelling of een stad, een Femmapas,...

Nog anderen zijn van mening dat ze zelf meer dan genoeg geld en spullen hebben om  gelukkig en gezond t leven. Ze geven aan dat ze solidair zijn met  mensen of organisaties die minder goed bedeeld zijn. Ze spelen  hun geschenk solidair door aan anderen.

Veel Femmavrouwen geven aan dat Femma veel betekent in hun persoonlijk leven. Ze ervaren er vriendschap en steun, leren er bij, brengen er leuke en ontspannende tijd door en voelen zich verbonden in een (lokaal) netwerk. Ze zouden Femma  voor geen geld van de wereld willen missen.

Dat ‘geluk’ gunnen ze ook aan vrouwen  in maatschappelijk kwetsbare posities. Femma biedt aan deze vrouwen, via organisaties als OCMW’s, asielcentra, gevangenissen, ...  creatieve workshops aan:  de ‘Tijd voor Mij’-werking

Schrijfdagen:  creatief maken én beleven

Speciaal voor wie niet kan kiezen tussen maken en beleven, zette Femma de schrijfdagen op.  Een ‘schrijfdag’ is een dag van reflectie over jezelf en de betekenis van Femma en de (lokale) gemeenschap in je leven. In kleine groep denk je onder deskundige begeleiding van een PRH-medewerker na over een aantal voorbereide vragen. In alle rust kan je hierop individueel een antwoord formuleren in jouw ‘boek’. Wat je schrijft is belangrijker dan hoe je het schrijft; het is geen literaire wedstrijd!  Af en toe is er ruimte voor een kleine uitwisseling, voor wie het  wil. De dag verloopt in rondjes met telkens uitleg over de vraag, ruim de tijd om te schrijven en/of te illustreren als je dat wil en even uitwisselen. Op het einde van de dag is er een opdracht waarmee je bijdraagt aan een groot ‘boek’ over de betekenis van Femma . Jij bent dus een deel van de grote Femma-familie. Je beleeft in alle rust een fijne dag voor jezelf én  gaat naar huis met een persoonlijk boek. Dat is nooit helemaal af. Je kan het lezen en herlezen, bijwerken, delen in gesprek met je partner, dochter, kleinkinderen, vriendin, ...

Zo leren zij jou en de betekenis van Femma in je leven beter kennen.

Een cadeau voor jezelf

Een schrijfdag meemaken en er een persoonlijk boek ‘Het verhaal van mijn (Femma)-leven' aan overhouden is een origineel cadeau voor jezelf. Zeer geschikt voor vrouwen die graag eens stilstaan in hun drukke leven en voor wie schrijven rust brengt of gewoon leuk is. Af en toe moet je jezelf eens verwennen.  Bovendien is zelfzorg noodzakelijk  om goed te kunnen zorgen voor anderen.

Je kan dus een schrijfdag cadeau doen aan jezelf of als cadeautip voor jou meegeven aan iemand anders.

Een cadeau voor iemand anders

Misschien is een schrijfdag een geknipt cadeau voor iemand die je dierbaar is. Je kan perfect  een schrijfdag cadeau doen. Je maakt zelf een leuk cadeaubonnetje en schrijft nadien de ontvanger in,  na  overleg over de keuze van plaats en datum. 

Schrijf eventueel jezelf ook in en kom samen:  samen maken en beleven. Dat is Femma op haar best. Een super-goeie start van 2020!


Praktisch

Hier vind je de uitnodiging en alle informatie over de schrijfdagen. In totaal zijn het 10 dagen tussen 11 januari en 28 maart 2020. De initiatieven zijn regionaal gespreid. Elke schrijfdag start om 9 u en eindigt om 17 u. Deelnemen kost 25 € (inclusief persoonlijk boek, broodje, drank en versnapering). Schrijf snel in want per schrijfdag zijn er max. 10 deelnemers:  wendy.toelen@femma.be  

Reageer