Op reis in je eigen tuin: de 5 ultieme ingrediënten voor een fantastische staycation

{$items.title}

Sinds een tweetal jaar is er een nieuwe reistrend die de kop op steekt: de staycation ofwel een thuisblijfvakantie. Je neemt vakantie en geniet in je eigen achtertuin en van leuke uitstapjes dichtbij. Met deze ultieme ingrediënten beleef je een fantastische staycation!

1. Eet zoals op vakantie

Laat die cornflakes in de kast staan en ontbijt zoals je dat op vakantie doet: met een koffiekoek, een stapel pannekoeken of een lekkere omelet. Of bestel eens een ontbijtpakket aan huis? En elke dag van je staycation achter het fornuis staan hoeft toch ook niet? Dat doe je op vakantie immers ook niet. Doorbreek de sleur en ga eens naar een nieuw restaurant; ga picknicken bij zonsondergang; …

2. Bikini, shorts en teenslippers!

Op vakantie draag ik meestal een hele tijd een bikini met daarover een short of een jurkje, dus als de temperatuur het toelaat (wat de laatste tijd niet echt een probleem is), doe ik dat in mijn tuin gewoon ook :)

3. Een frisse duik.

Wat geeft nu nog meer een vakantiegevoel dan een frisse duik? Plan een dagje naar zee, of naar een provinciaal domein of een ander openlucht zwembad. Of duik gewoon in je eigen zwembad (lang leve opblaaszwembadjes!).

4. Maak van je tuin/terras/balkon een oase van rust.

Mijn favoriete plekje is voor de moment ons terras. Enkele felblauwe ligstoelen, een leuk bijzettafeltje en een mini-zwembadje zorgen voor een enorme zomerse sfeer. Doe daar 's avonds nog enkele van die grote tuinkaarsen bij en meer dan dat heb je toch niet nodig?

5. Doe eens iets anders

Ik zei het al eerder: doorbreek de sleur! Organiseer een leuk tuinfeest of BBQ, kampeer in de tuin, speel toerist in je eigen streek, … Zorg ervoor dat je niet het gevoel hebt dat je gewoon thuis zit, maak van elk moment iets speciaal.

Wat is jullie ultieme staycation-tip?

Miss Pixie, bedankt voor je leuke gastblog!

Reacties

astrid van de velde schreef

<3 <3 <3 ;-)

Reageer