Ook al vertrek je in je eentje, bij Femma reis je nooit alleen

{$items.title}

Femma Vrouwenreizen...  het is echt iets bijzonder.  Moeilijk te omschrijven wat het precies zo 'anders' maakt.  Dit interview met Frieda geeft een mooi beeld.

Wat vind je van Femma vrouwenreizen?

De Femma vrouwenreizen zijn steeds zeer goed voorbereid en leiden naar mooie bestemmingen. Zowel ver als dichtbij. Ter plaatse zoekt Femma ook altijd de mooiste en interessantste plekjes uit die dikwijls niet in toeristische brochures te vinden zijn. De projecten die eventueel ter plaatste worden bezocht zijn door Femma zorgvuldig uitgekozen.

Met welke reden zou je het aanraden aan je vriendinnen?

Het reizen met/onder vrouwen is totaal anders dan op reis gaan met familieleden.  De groepsgeest die dikwijls reeds na enkele uren ontstaat kan je niet uitleggen, dat moet je meemaken en voelen.

Welke reis zal je het meest bijblijven en waarom was die reis onvergetelijk?

De  China – Tibet reis blijft echt onvergetelijk.
Stel je even voor; het vliegtuig verlaten op het dak van de wereld en onmiddellijk geconfronteerd worden met de omgevende bergtoppen. De ongelooflijke mooie ongerepte natuur en stilte die je echt overvalt maakt dit plaatje af. Dit zijn kippenvel momenten!!!!!
Dat ik dit persoonlijk heb kunnen delen, samen  met mijn moeder, blijven de mooiste herinneringen . De kleine ongemakken die men ondervindt ingevolge de ijle lucht op die hoogte neem je er dan graag bij.

Hoe ervaar je het reizen in gezelschap van andere vrouwen?

Het zou een leugen zijn te zeggen dat het altijd onmiddellijk “simpel“ is . Waar verschillende karakters en gedachten samen komen, kom je al wel eens  tot een situatie waarbij de meningen verschillen. Maar door naar mekaar te luisteren en mekaars ideeën te respecteren, kan een aangename bewonderenswaardige vriendschap ontstaan die je anders nooit zou gehad hebben.

Hoe of waardoor ervaar je dat het een Femma-reis is?

Zulke reizen zijn enig in hun opzet.
Het louter samen zijn met en onder vrouwen, vriendinnen, moeders, dochters, zusters geven ze hun specifiek karakter. Het in groep doorkruisen van een onbekend land, het opsnuiven van andere onbekende culturen laten bij elkeen hun stempel na. Deze opgedane indrukken worden meermaals nog uitvoerig bij of na het avondeten gedeeld onder de medereizigsters.
Dikwijls zijn het drukke dagen, beklijvende ontdekkingen of gewaarwordingen, allen het onderwerp voor een heerlijk avondje napraten. Die gesprekken en de vriendschap die je dan voelt is voor mij het echte Femma-gevoel.
Dit alles maakt van een reis: een Femma-reis .

Hoe ervaar je de Femma-begeleiding tijdens de reizen?

Zonder de ongelooflijk goede voorbereiding en de super vriendelijke begeleiding ter plekke zou geen enkele reis worden wat ze nu zijn.
Ook voor de Femma-begeleidsters is elke reis een ervaring. Ook zij moeten hun reisgenoten leren kennen en ook zij hebben soms al eens een minder momentje. Maar toch staan ze altijd en overal klaar om steun en bijstand te bieden waar nodig. Een rimpelloze reis is uiteraard de droom van elke begeleidster maar het kan verkeren...  Het is op zulk moment dat ze met raad en daad klaar staan en efficiënt de problemen aanpakken.

Waarom ga ik zo graag op reis met Femma?

Ik reis dolgraag met Femma omdat het gevoel en het samen zijn met alleen vrouwen totaal anders is dan met man/kinderen reizen.
Persoonlijk ervaar ik het steeds als een avontuur; waarbij ik voor een stuk zelfredzaam ben tussen de anderen maar toch steeds kan terugvallen in het veilige vangnet van de organisatie mocht dit nodig zijn. Verder geniet  je met volle teugen van de resultaten van de voorbereidingen, de gemaakte afspraken ter plekke, de super begeleiding van reisleidster en plaatselijke gids.


Voor wie het niet gelooft, het is echt waar!!! Je moet het meemaken om het te kunnen smaken.
Ook al vertrek je in je eentje: met Femma reis je eigenlijk nooit alleen.
Geen enkele reisgenoot staat alleen, de groep neemt je overal mee.
Iedereen helpt iedereen, ook op zeer moeilijke momenten en in soms heel peniebele omstandigheden. 
Ik zeg maar wat: iemand met hoogtevrees wordt mee omhoog geholpen, iemand met watervrees wordt zachtjes door het water begeleid. Ik heb nog niet ervaren dat er iets geweest of gebeurd is wat we niet samen aankonden. We gaan samen uit, komen samen overal doorheen en komen samen thuis. Wat zeker ook niet onbelangrijk is is de prijs/kwaliteit welke totaal onvergelijkbaar is met deze uit reisbrochures.

Ik ben een enthousiaste Femma-reizigster !

Bedankt voor je reactie Frieda Verschueren!

Frieda is al 35 jaar KAV – Femma-lid, waarvan 34 jaar in Sint-Jan Berchmans Mechelen en 1 jaar in Bredene.

Reiscafé zondag 1 maart 2015

Hoor je graag nog meer ervaringen?  Wil je kennis maken met de reisbegeleidsters?
Op al je vragen over onze Vrouwenreizen krijg je een antwoord tijdens het Reiscafé op zondag 1 maart 2015.

  • Van 13 tot 17.30 uur
  • Thomas More Hogeschool Mechelen, Campus De Ham, Raghenoplein 21bis, 2800 Mechelen
  • Inkom: 3 euro
  • Inschrijven op voorhand is niet nodig.

 

Reacties

Maike Van Looveren schreef

Lieve Frieda,

De reis van Femma waar jij en je moeder Mariette ook aan deelnamen, in het zuiden van Frankrijk, is voor mij ook onvergetelijk !

Echt genieten heb ik van haar tijdens deze reis geleerd !

Van Femma vrouwenreizen krijg je energie voor het leven !

Groetjes,

Maike

Veerle Vlasselaer schreef

Dank je Maike, leuk om dit te lezen!

Veerle

lydie Van den Abbeele schreef

hallo Frieda,

je hebt dit echt mooi verwoord, dat "Femma reisgevoel"

dat iedereen die ooit aan een reis deelgenomen heeft, wel al ervaren heeft.

groetjes

Lydie Van den Abbeele

Maria schreef

Hoi Frieda, eventjes geleden dat ik je gehoord heb, Maike intussen wel want wij waren nog eens samen op pad in september naar de Opaalkust. Ja een betere pr-vrouw voor de femmareizen is er niet. Ik hoorde terug je stem en wat een team was jij en je moeder. Ik kom zeker naar het reiscafé ! Sta je weer achter de toog ? groetjes

Van Keer Liev schreef

Frieda wat een echt goeie bewoording heb je gevonden om over de vrouwenreizen te getuigen. Niemand zou het beter kunnen. Bedankt hé en tot in het reiscafé.

Reageer