Online gids bij energiebesparende renovaties

{$items.title}

De website www.renovatie2020.be gidst de Vlaamse verbouwer doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuiniger woning: het isoleren van dak of zoldervloer, het vervangen van glas en ramen, het plaatsen van een condensatieketel of een warmtepomp, en het isoleren van buitenmuren. Voor elk van de 4 stappen wordt op een overzichtelijke manier alle info gegeven die een verbouwer (in spe) zich wensen kan: vereisten, premies, oplossingen, verdelers… Voor wie op de website onverhoopt toch geen antwoord op een specifieke renovatievraag zou vinden, stelt www.renovatie2020.be nu ook een online helpdesk voor.

In 4 stappen naar een energiezuinige woning
In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit is de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid heeft vooropgesteld in het Energie Renovatieprogramma 2020.

Om de Vlaamse verbouwer te helpen de energieprestaties van zijn bestaande woning op te krikken, werd de website www.renovatie2020.be gecreëerd. Die gidst de surfer doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuiniger woning:

  1. isolatie van het dak of de zoldervloer,
  2. vervangen van glas en ramen,
  3. vervanging van een verouderde verwarmingsinstallatie door een condensatieketel of een warmtepomp,
  4. andere energiebesparende maatregelen: muurisolatie en vervanging van elektrische verwarming.

Wie op www.renovatie2020.be één of meer van deze 4 stappen aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar je documentatie kunt aanvragen, waar verdelers en installateurs te vinden zijn, van welke steunmaatregelen je kunt genieten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. Bovendien worden tal van referenties getoond en kun je getuigenissen lezen van verbouwers die deze energiebesparende stappen al hebben gezet.

Het online-antwoord op alle vragen
Voor wie onverhoopt toch geen antwoord zou vinden op sommige vragen m.b.t. dak- en muurisolatie, hoog rendementsbeglazing of raamprofielen, lanceerde www.renovatie2020.be recent ook een online helpdesk, die makkelijk te bereiken is via het ‘infobalie figuurtje’ op de homepage. Vul er je gegevens in, geef aan op welke energiebesparende renovatiemaatregel je vraag betrekking heeft, formuleer je vraag zo duidelijk mogelijk (de website biedt ook de mogelijkheid om bepaalde bijlagen aan je vraag toe te voegen) en de betrokken Renovatie2020-partners geven je zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord op maat.  

Praktische info
www.renovatie2020.be werd gerealiseerd i.s.m. Recticel Insulation, Isover, Wienerberger, Viessmann, Deceuninck en Saint Gobain Glass. Voor Brussel en Wallonië is de Franstalige evenknie van de website te vinden op www.renoveraveclenergie.be. Voor de Facebookpagina kun je fan worden via de like-button op www.renovatie2020.be, of u surft naar Facebook en geeft ‘Renovatie2020’ in de zoekbalk bovenaan in.

Reageer