Oh juli! Kelly's favorieten

{$items.title}

De zomervakantie is bijna halfweg.  Hopelijk kon jij er al van genieten of mag je binnenkort genieten van iets meer tijd voor nieuwe dingen.  Dit is het lijstje favorieten van juli van Kelly.

Favoriete bezigheid: in zee zwemmen. Ik deed het begin van deze maand voor het eerst in vijftien jaar op een onwaarschijnlijk warme Belgische zomeravond, en sindsdien ben ik gebeten om het deze zomer nog enkele keren te doen. Wat een zaligheid, ik nam er de kwallen zelfs gewoon bij.

Favoriete aankoop: waterspeelgoed voor mijn zoon. Een plastieken waterbaan met bootjes in, een piratenboot met dingen die kunnen sproeien en spuiten, meer is er echt niet nodig om van ons kleine koertje een zomers waterpretpark te maken. En als ik er ver genoeg vanaf zit om geen waterdruppels te vangen heb ik ineens zelfs alle tijd om een boek te lezen.

Culinaire obsessie: fruitsla met alle soorten fruit en toppings. Met nootjes voor extra crunch, of kokosroom, en af en toe wat granola met honing of confituur. Het fruit is nu zo lekker dat ik elke dag wel kan variëren op het onderwerp.  Een zaligheid!

Vestimentaire blijver: mijn Birkenstocks gaan nu al een paar zomers mee, en als het mooi weer is leef ik er zowat in. Zeker als je voeten zwellen van de warmte is er geen betere manier om door de straten te flaneren. Weer hip of weer net niet, ik trek me er bijzonder weinig van aan.

Meest geschifte bezigheid: winterkledij passen bij 38 graden. Ik had maar twee uur vrij om te soldenshoppen en deed het vlak voor een interview in de verstikkende hitte. Het allerergste? 's Avonds liet ik mijn tas met kleren staan op de trein, en het ziet er niet naar uit dat de NMBS geweldig zijn best aan het doen is om hem voor mij terug te zoeken.

Favoriete boek: Reading Like a Writer, een boek vol mooie zinnen van de beste auteurs, over hoe je verhalen kunt schrijven en hoe bepalend zaken als vertelstandpunt en sfeerschepping zijn. Een beetje nerdy, maar wat smul ik van de aangehaalde passages en wat krijg ik zin om alle boeken die vermeld worden te lezen!

Favoriete tv-programma: Vive le Velo brengt mij altijd weer in vakantiestemming, terwijl ik eigenlijk al een paar jaar helemaal niet meer geïnteresseerd ben in de wielrennerij. Hulde aan Karl en zijn team om dat te bewerkstelligen!

Op mijn wishlist: een kleurrijke zomerjurk met korte mouwen, want die blijk ik nog niet te hebben, en een nieuwe handtas zou er ook altijd nog bij kunnen. 

Zin om mee te doen? Neem dan deze lijst over op je eigen blog en deel de link in de comments.

Tip: Volg Kelly via haar blog: www.talesfromthecrib.be

Reageer