Ode aan de bloggende papa

{$items.title}

Naast reizen, mode en voeding moet het opvoeden van kinderen zowat het meest favoriete thema zijn om over te bloggen. Opvallend daarbij is dat je tussen de honderden mamablogs, maar enkele papablogs terugvindt. Nochtans zijn die van onschatbare waarde. Ze helpen namelijk het stereotype te doorbreken dat zorgen en opvoeding enkel voor vrouwen is. Speciaal voor Vaderdag zetten we een aantal van hen in de kijker.

Vaderklap

Vaderklap is het initiatief van Pieter en Dimitri. Twee vaders in hart en nieren die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Wat initieel begon als een blog, is nu uitgegroeid tot een initiatief dat zowel online als offline vaders wil verbinden. Hun laatste geesteskindje is ‘Vadervuur’ een reeks interviews met  6 ‘bekende’ papa’s over het vaderschap. Onder andere Joris Hessels (Radio Gaga), Tom De Cock (radio-dj MNM) en Chokri Ben Chikha (Acteur en theatermaker) passeren de revue.

Papa toch

Papa toch is het relaas van Thijs. Een jonge papa van twee zonen, ‘meneertje nummer 1’ en ‘meneertje nummer 2’. Met zijn blog wil hij tonen hoe het vaderschap echt is. Niet perfect of geïdealiseerd. Maar wel met een kwinkslag.

Leuk weetje: Papa toch was in 2017 één van de genomineerden van de Mommyblogawards. Yep 'Mommy'. Daddyblogawards bestonden blijkbaar nog niet. Misschien dit jaar wel? Of waarom niet gewoon spreken over Parentingblogawards?

Man vs Pink

Wie denkt dat meisjes enkel van roze en prinsessen houden, surft best eens naar Man vs Pink. Deze Engelstalige blog is het werk van Simon, vader van een 6-jarige dochter. Op zijn blog deelt hij het verhaal van hoe hij en zijn dochter dagelijks buiten de ‘roze’ lijntjes kleuren en hoe hun voorliefde voor superhelden en Star Wars een band schept tussen de twee.

 

Ken jij nog leuke papablogs? Laat het ons zeker weten.

Reacties

Jolien schreef

Leuk artikel, Jeroen! Mijn vriend heeft sinds kort ook een eigen blog (www.steviefy.be). Het onderwerp van deze blog is echter wel computers, en dus niet over de opvoeding van ons zoontje. Maar dat vind ik niet zo erg. Het belangrijkste is dat hij er genot en voldoening van krijgt, en dat is ook zo!

Sofie schreef

Hoera voor bloggende papa's! Deze is ook zeer lezenswaardig: https://brollieandme.wordpress.com/

Peter schreef

Pieter schreef

Hoi, leuk artikel. Veel bloggende papa's!

Zelf ben ik onlangs gestart met een marketing blog (www.torseo.be).

Ook mij heeft het heel veel voldoening. : https://torseo.be/blog/

Pieter schreef

Hey Jeroen, zelf blog ik ook op mijn website (https://www.springkastelen.online/). Altijd fijn om kennis te kunnen delen met anderen.

Reageer