New York here we come!

{$items.title}

Is er een stad die meer tot de verbeelding spreekt dan The Big Apple? Popel jij ook om deze wereldstad met haar grote Sex and the City- gehalte te ontdekken?

Laat je inspireren door deze aanraders van vriendinnen, originele 'must see'tips!

  • Ga naar NY en voel je even Alice in Wonderland! FAO Schwarz is een fantastische speelgoedwinkel, vlakbij Central Park. Groot, druk bezocht en mega-indrukwekkend. Je vindt er pluchen diertjes in handformaat maar ook indrukwekkende kolossen die een kinderkamer vullen. Je kan musiceren met je voeten, dankzij een grondpiano. Pleinvrees? Het personeel toont met een swingende voorstelling hoe het moet. Je vindt er enorme Legobouwsels, hoogst originele speeltjes, een poppenafdeling met een 'verpleegster' die het kleine grut verzorgt. Zij maant resoluut tot stilte aan als de popjes aan hun middagdutje toe zijn...
  • Ga naar NY en eet een NY deli sandwich! Wij denken dat Amerikaanse kost niet veel zaaks is, maar een bezoek aan NY stelt je kijk meteen bij. Een deli sandwich bestaat uit een dun laagje brood en minstens 5 cm beleg daaromheen. De variatie is eindeloos, maar lekker is het altijd. En rond af met een verrukkelijk ijsje, ook die vind je in NY in de heerlijkste smaken.
  • Ga naar NY en dineer tussen de wolkenkrabbers! Op de veertigste verdieping van het hotel Mariott Marquis in hartje Manhattan, vind je een heel bijzonder restaurant. Het is gebouwd op een draaiend platform, waardoor je bij het eten een zicht van 360° hebt op de wolkenkrabbers van The Big Apple. Vooral 's avonds bijzonder indrukwekkend!
  • Ga naar NY en zing mee op Broadway! Broadway, de vroegere 'brede weg die de Hollanders aanlegden toen New York nog New Amsterdam heette, is nu één van de slagaders van de stad. In de buurt van Time Square vind je er veel theaters, waar 7 dagen op 7 musicals worden opgevoerd. Vaak spelen hier erg bekende acteurs in mee. Als je kiest voor een namiddagvoorstelling, valt de prijs mee.
  • Ga samen met vriendinnen, teken in op een georganiseerde citytrip naar New York, zo hoef je zelf lekker niks uit te stippelen.

  • The Brooklyn Bridge. Neem de metro naar een halte dichtbij de Brooklyn Bridge en loop erover. Het uitzicht is geweldig, de brug is prachtig en het is een hele ervaring. Plan het niet aan het einde van een lange dag. De brug is 1825 meter lang en je moet ook nog terug!
  • De Chelsea Market Food Tour: Op deze tour krijg je een rondleiding door de Chelsea Market, met uitleg over de historie én heel leuk, overal mag je proeven! Cupcakes, chocolademelk, vis, vlees, pasta, koekjes...
  • Top of The Rock & Empire State Building. Je kan voor beide gebouwen kaartjes kopen voor toegang tot het observatory deck. Vanaf een immense hoogte heb je zicht over New York. Heel indrukwekkend, vooral 's avonds is het adembenemend. Leuk als beginner of afsluiter van je trip. Best doen bij helder weer, bij mistig of regenachtig weer kan je weinig zien.
  • Central Park. Geweldig en gratis: een wandeling door dit grote en mooie park met velden, rotsen, meren en paadjes. Er is altijd wat te doen. Van sporten tot schilderen en muziek spelen. Een aanrader om even te gaan zitten en eten is het Ballfield Cafe.
  • Tenslotte nog een leuk weetje: De New Yorkers zijn over het algemeen heel vriendelijk en vrolijk. Bijna iedereen spreekt je aan met 'Hi, how are you doing.' Meestal is dit geen uitnodiging tot een gesprek, maar een standaard beleefdheid. Zeg terug 'Hi, I'm fine, how are you?' Verwacht hierop geen antwoord.

Ga voor een geweldige tijd in New York!

Reageer: Was jij er al eens? Aanvullingen op deze tips zijn welkom!

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer