Mosselen met chorizo en rozemarijn

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Goed nieuws voor de fans, zoals ik: het mosselseizoen is begonnen. Er zijn veel lekkere manieren om mosselen te bereiden. Enkele jaren geleden bestelde ik in Portree (Schotland) deze verrassende bereiding met chorizo en rozemarijn.

Thuis probeerde ik het gerecht te reconstrueren. Na enkele pogingen, kwam ik uit op onderstaande bereiding.

Ingrediënten (2 personen)

1 kg mosselen, 125 gram chorizo, 1 sjalot, 1 stengel selder,  70 gram geconcentreerde tomatenpuree, 1 glas witte wijn, 125 ml (soya) light room, verse rozemarijn, peper en zout.

Bereiding

Maak de mosselen schoon. Versnipper de sjalot, hak de selder fijn, snijd de chorizo in plakjes van ongeveer 1 cm. Hak wat verse rozemarijn fijn.

Stoof de sjalot in een grote pan en voeg de chorizo en selder toe. Voeg vervolgens de room en geconcentreerde tomaat toe en de helft van de wijn. Goed doorroeren en voeg vervolgens de mosselen toe. Giet de rest van de witte wijn over de mosselen. Voeg de fijn gehakte rozemarijn toe, samen met enkele volledige takjes rozemarijn.

Laat enkele minuten garen onder een deksel tot de mosselen open gaan. Breng op smaak met peper en zout.

Je kan dit serveren met krielaardappeltjes met rozemarijn: halveer krielaardappeltjes en schik ze in een ovenschaal.  Giet er wat olijfolie over en strooi er (veel) verse rozemarijn over. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden. Werk af met wat grof zeezout.

Variaties

Dit recept is ook lekker met verse tomaat (gepeld en ontpit), heel fijne blokjes courgette of paprika en andere verse Provençaalse kruiden.Lekker, zeker wanneer je wat meer tijd hebt.

Reacties

Declerck Kristien schreef

Leest er lekker uit. Zal het uitproberen.

Van Beversluys Patricia schreef

Supperlekker

Reageer