Moedige vrouwen, hoopvolle toekomst

Onder de noemer ‘Moedige vrouwen, hoopvolle toekomst’ organiseert Moeders voor Vrede in samenwerking met de Stad Ieper en de Vrouwenraad een conferentie in Ieper. Het wordt een boeiende dag met buitenlandse gasten uit Afghanistan, Colombia, Syrië, Irak, Zimbabwe, Iran, Israël-Palestina, ...  Ze getuigen over de schendingen van mensenrechten van vrouwen in de landen van oorsprong en over hun ervaringen tijdens en na de vlucht. Tegelijk zijn het verhalen van (geweldloos) verzet en van hoop. Getuigenissen van vrouwenkracht.

Een greep uit het programma:

  • Inge Vrancken (VRT Nieuwsdienst) gaat in gesprek met Razia Arefi (Mothers for Peace Afghanistan) en Vredesvrouw Darya Safai (Iran) over de schending van de mensenrechten van vrouwen in Afghanistan en Iran.
  •  Magda De Meyer (voorzitster Nederlandstalige Vrouwenraad) spreekt met een vertegenwoordigster van Femen over vrouwenrechten in Oekraïne en het actiemodel van Femen.
  • Vredesvrouw Marie Butamese getuigt over haar vlucht uit Rwanda en haar ervaringen in België.
  • Mariana Gomez Soto getuigt over de mensrechtenschendingen van de bevolking bij grootschalige mijnbouw in Colombia.
  • Anat Ben Dror (Israël) spreekt over de vredesinitiatieven van vrouwen in Israël-Palestina en de impact van het conflict op de rechten van vrouwen.
  • Verhalen van hoop met ondernemende vrouwen uit Afghanistan, Syrië, en Zimbabwe.

Tijdens de koffiepauzes en de lunch is er mogelijkheid om met deze vrouwen te praten. De lunch wordt verzorgd door het cateringbedrijf From Syria with Love van Yara Al-Adib. Misschien las je het interview met Yara wel in het januarinummer van ons magazine?
De conferentie sluit af met een optreden van het vrouwenkoor Belladonna. Zij willen een stem geven aan vrouwen die onderdrukt zijn of niet gehoord mogen worden. Daarna is er een Wereldvrouwenmars voor vrede en voor ontwikkeling door het centrum van Ieper. Zingen, dansen, bewegen, stappen ... tot alle vrouwen vrij zijn.

Het volledige programma vind je hier of hier

Praktisch:

  • Zaterdag 10 maart 2018 van 9.30 u. tot 17.45 u.
  • Het Vleeshuis, Neermarkt 9, Ieper (10 min. wandelen van het station)
  • Deelnemen kost 12 euro (lunch en koffie inbegrepen).
  • Inschrijven kan voor 5 maart 2018 via deze link

Jouw inschrijving is geldig na ontvangst van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer IBAN BE79 1325 4608 9833 van Moeders voor Vrede, met vermelding van je naam.

Meer info:
www.mothersforpeace.be/conferentie-2018/
info@mothersforpeace.be
+32 494 90 76 33

Reageer