Mijn kookverhaal: Zuur lachen

Femma ging op zoek naar 10 leuke kookavonturen. Het zesde verhaal wordt verteld door Anny Brabants uit Lebbeke.

ZUUR LACHEN

Oudejaarsavond 1971 staat voor de deur.

Pas gehuwd en voor de eerste keer komen ouders en schoonouders langs om oudejaar te vieren.

Weken op ‘t voorhand wordt er gezocht naar een geschikt menu.  Uiteindelijk wordt Belgisch konijn als hoofdgerecht gekozen.

Het moest een knalavond worden.  Ik wilde graag scoren.

Volgens het recept diende het konijn gemarineerd te worden in  2 l azijn.

Zogelezen zo gedaan. Twee konijnen stonden een ganse nacht te marineren in 2 liter azijn.

Koppig zijnde wilde ik niet luisteren naar mijn echtgenoot.  Volgens hem waren 2 l azijn gelijk aan 2 lepels en geen liters.

Ramp! Natuurlijk was het konijn niet te eten.

Mijn echtgenoot probeerde nog de zaak te redden door de langoren in water te koken maar helaas… het bleven zure, afgekookte beestjes.

Om de avond te redden ben ik vlug bij de slager een varkensgebraad gaan kopen.

Sindsdien is Belgisch konijn in de familie een plezante anekdote.

Iedereen lacht en ik, ik lach een beetje zuur.

PROFICIAT ANNY

Je ontvangt een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van 'Koken voor elke dag'. Veel kookgenot !

KOKEN VOOR ELKE DAG

Onze allernieuwste ‘Koken voor elke dag' biedt inspiratie voor je dagelijkse kookkunsten. Je haalt niet alleen meer dan 2.000 recepten in huis, maar je leert ook makkelijk bij. Elk ingrediënt - van de gewone sla tot de trendy quinoa - wordt uitvoerig beschreven zodat je meteen aan de slag kan. Je ontmoet de klassiekers, ontdekt nieuwe smaken en proeft van de vegetarische en nieuwe wereldkeuken.

Klik hier voor 750 pagina’s kookplezier
 

Reageer