Met deze 5 tips start je een fantastische reisblog op

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

1. Start je online reisdagboek
Een blog (afgekort van het woord weblog) is een online dagboek dat je regelmatig onderhoudt en waar je berichten in chronologische volgorde op verschijnen. Als auteur van je persoonlijke reisblog deel je je persoonlijke verhalen en foto’s en/of video’s met de wereld. Wat bloggen zo leuk maakt, is dat lezers kunnen reageren op je blogberichten en ervaringen kunnen delen.
Je online dagboek is leuk voor jou persoonlijk als archief, maar je inspireert ook anderen met jouw ultieme reiservaringen en tips voor onderweg.

Enkele voorbeelden van leuke reisblogs:
www.theegotripper.com
www.tjoolaard.be
www.wonderweg.blogspot.be

2. Kies een leuke naam voor je blogkind

Zo vind je de perfecte naam:
Do’s:

  • Voor je een domeinnaam vastlegt, check je via www.namechk.com of hij nog beschikbaar is
  • Zorg ervoor dat je blognaam aantrekkelijk, makkelijk te onthouden, en niet te lang is
  • Kies een naam die blijvend is, eentje die voor eeuwig en altijd kan blijven bestaan
  • Zoek eventueel een slogan die je blognaam verduidelijkt en in één zin zegt waar je blog over gaat
  • Kies een naam die zegt waarover je blog gaat, www.woonblog.be is hier een goed voorbeeld van


Tip: Een naam op www.blogacademie.nl kan je het gratis e-book ‘Hoe schrijf je koppen waar lezers op klikken’ downloaden. Dit kan je onder andere inspireren om de juiste naam te geven aan je blogkindje.

3. Kies een blogplatform dat bij je past
Technisch klinkt dit misschien een beetje moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Binnen 10 minuten kan je een eigen blog online zetten. De twee meest voorkomende blogsystemen zijn Blogger en Wordpress en hebben elk hun voor-en nadelen. Wie googlet, vindt zeker en vast gemakkelijke handleidingen en tutorials die goed uitleggen hoe je een blog opstart.

4. Trek je blog een mooi kleedje aan
Een blog bezoeken, dat is vaak liefde op het eerste gezicht. Wanneer je op een nieuwe blog terechtkomt die er niet mooi uitziet, klik je waarschijnlijk weg. Besteed daarom aandacht aan het uiterlijk van je blogkindje. Dat kan je makkelijk door een mooie template te kiezen, je vindt er via Google massaal veel!

Tip
Op www.etsy.com kan je voor weinig geld een ‘premade blogger template’ kopen en instant downloaden. Ook op www.pinterest.com vind je mooie voorbeelden van Blogger templates.

5. Besteed aandacht aan de content en de foto's
Ondertussen weet je hoe je een blog opzet en waarover je wilt bloggen. Tijd om bijzonder creatief om te gaan met de inhoud ervan. Om een blog succesvol te maken, is het belangrijk om op voorhand goed na te denken over wat je gaat posten en wat zeker niet. Denk na over terugkerende rubrieken, maak lijstjes, geef een kijkje achter de schermen, deel receptjes, geef je mening over bepaalde zaken, maak een plog, doe eens iets anders dan anders! Ook je foto's zijn enorm belangrijk: besteed aandacht aan je foto's en aan de bewerking ervan. Online kan je dag gemakkelijk met Picmonkey, met je smartphone raden we Afterlight aan om je foto's te bewerken.

Succes! Ben je een reisbog opgestart? Laat het ons zeker weten, dan kunnen we hem eens delen met de wereld.
Wil je je nog meer verdiepen in het blogwereldje? Kom dan naar onze tweede editie van Femma's blogschool op 3 en 4 oktober in Mechelen of koop ons boek Make it! Blog it! Share it! en neem het mee op reis.

 

Reacties

Monique schreef

Hallo,

Uit ervaring is gebleken dat wordpress toch veruit het gemakkelijst is omdat je per email kan bloggen. Je maakt een emailtje, stuurt het naar een geheim adres en klaar is...femma ? Kees ?

Reageer