Let's talk about it, onderzoek zoekt jongeren en ouders die willen meewerken

{$items.title}
Hoe is het om op te groeien met gemengde roots in België en Nederland? Het Expertisecentrum Inclusive Society van de UCLL (University Colleges Leuven-Limburg) start een onderzoeksproject rond die vraag. 

Met dit project willen de onderzoekers meer inzicht krijgen in de leef- en belevingswereld van jongeren met een gemengde achtergrond én de ouders die instaan voor hun opvoeding.

Het expertisecentrum zoekt

  • 20 ouders van jongeren in de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar met gemengde roots, die willen meewerken aan het onderzoek. De jongeren zijn geboren en opgegroeid in Vlaanderen, Brussel of Nederland en hebben een gemengde achtergrond: één van de ouders is wit, de andere ouder is van kleur of heeft een niet-Westerse achtergrond. Ouders die zich hierin herkennen, kunnen deelnemen, ongeacht de rol die de andere ouder in het dagelijkse leven van de jongere opneemt.
  • 15 personen in de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar, geboren en opgegroeid in Vlaanderen, Brussel of Nederland, en met een gemengde achtergrond. Dit wil zeggen: één van de ouders is wit, de andere ouder is van kleur of heeft een niet-Westerse achtergrond.

Deelnemen betekent

  • Voor de ouders: dat je gedurende een periode van enkele weken een dagboekopdracht uitvoert en doorstuurt.
  • Voor de jongeren: dat je gedurende een periode van enkele weken een foto-opdracht uitvoert en doorstuurt.

Na afloop van die periode neem je als ouder of jongere deel aan een groepsgesprek van anderhalf tot twee uur. Wie meedoet, krijgt een kleine vergoeding. Anonimiteit wordt verzekerd.

Meer details vind je hier (info voor ouders) en hier (info voor jongeren).

 

Herken jij je in deze beschrijving en wil je graag meewerken? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Dr. Reinhilde Pulinx, Expertisecentrum Inclusive Society, UCLL, reinhilde.pulinx@ucll.be

Reinhilde Pulinx is onderzoeker, en beleidsvrijwilliger bij Femma Wereldvrouwen

Reacties

Leen Sterckx schreef

Beste Reinhilde,

Ik ben Leen Sterckx, vrijwilliger bij Stichting LovingDay.Nl, Femma Kleur-rijk en moeder van twee kinderen (10 en 13) van gemengde Belgische en Angolese herkomst en twee plus zonen (20 en 22) van Nederlands Angolese herkomst. Wij wonen in Nederland. Ik wil wel meedoen. Ik heb de oproep ook gedeeld op de Facebook pagina van LovingDay en Kleur-rijk. Daar zit jullie doelgroep. Wij hebben ook veel expertise op dit thema, dus als je er eens over door wil praten, neem dan gerust contact op.

Reageer