Lesgevers voelen zich goed bij Femma/De PS

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Femma en De Praktische School werken samen met een 400-tal lesgevers. Als lesgever zijn ze ambassadeur van onze vereniging. Voor onze Femmagroepen zijn de lesgevers mee het gezicht van onze organisatie en dragen ze mee het imago van Femma uit.

Hoe een lesgever les geeft, heeft veel invloed op de tevredenheid van de deelnemers. Als je met passie lesgeeft, maakt dat een verschil. Na afloop van een activiteit vullen veel groepen een evaluatieformulier in. Zo hebben wij een idee van hoe zij de activiteit en de lesgever beleven.

Maar hoe ervaren onze lesgevers het lesgeven bij Femma en/of De Praktische School? Om dat te weten, lanceerden we een bevraging onder onze lesgevers. We laten jullie graag meegenieten van enkele reacties.

Ik wil graag ook de mensen van Femma bedanken die achter de schermen werken. Zij zorgen steeds voor ondersteuning, tijdige betalingen (ook niet onbelangrijk), en ze zijn steeds en makkelijk bereikbaar.
Van Den Bosch Ria

Het was steeds mijn droom om les te geven, maar stemproblemen in mijn jeugd deden me voor de studies ergotherapie kiezen. Ik volgde een D-cursus (zoals dat indertijd heette) omdat ik dat lesgeven ooit wel als een doel zag ... Dankzij femma, kan ik nu mijn kennis en vaardigheden én mijn zin om les te geven combineren bij volwassenen die heel gemotiveerd zijn om de crea-workshops te volgen. De gezelligheid van sommige afdelingen, het samen creatief bezig zijn, het elkaar stimuleren en motiveren om met een leuk en uniek resultaat naar huis te gaan ... werken aanstekelijk.
Heyse Claudine

Ik leerde heel veel vrouwen kennen, sommige werden echte vriendinnen.
Toelen Janine

In april hebben we opgetreden met de linedance groep van afdeling Beveren op hun lentefeest. Het was enorm fijn om naar zoiets toe te werken. Fouten mochten er zijn maar waren er amper. Ik werkte enkele choreografietjes uit wat het een echt optreden maakte. Het was een heel fijne avond. Als er afdelingen ons willen uitnodigen dan kan je ons boeken :-).
De les erna werd ik verrast met een heel mooie plant, bedankt voor deze mooie appreciatie!                       
Ann Wauters

Als je iemand vervangt op de laatste moment, de waardering die je dan krijgt is onvoorstelbaar.
De laatste les te West-Rozebeke, eerste maal dat ik hier in de afdeling kom, nadien heb ik een beoordeling gekregen, ik viel achterover van alle goede commentaren, en dan heb je iets van: ik ben goed bezig, hiervoor doe ik het.
Door het aantal jaren die je in een afdeling komt, worden dit goede vriendinnen!
Hilde Carlier

Dikwijls krijg ik bloemen van groepen, dit doet mij altijd ongelooflijk deugd. Ik krijg ook veel respect van de groepen, dus voor mij is lesgeven bij Femma iedere keer een waar plezier!
Lootens Marina

Een extra les die aangevraagd werd, niet om te naaien maar om een gezellig einde seizoen feestje te organiseren. Soms krijg ik ook wel mailtjes van verantwoordelijken die me vertellen dat de deelnemers erg tevreden waren over de lessen.
De Pauw Nicole

ik heb een hele lijst met heel fijne herinneringen, o.a.
een feestje georganiseerd voor mijn verjaardag: iedereen had samen het menu gemaakt tegen dat ik aankwam voor de les.
Ik heb onlangs (voor de tweede maal) mijn arm gebroken, er komt mij iemand thuis ophalen en terugbrengen zodat de les toch kan doorgaan.

mails, kaartjes, telefoontjes om te horen hoe het gaat.
De leuke sfeer als we bij een meewerkles samen aan tafel zitten met een glaasje wijn en een gezellige babbel.
en nog wel 10 blz meer leuke momenten, tja 20 jaar aan gemiddeld 5 lessen per week....
Jeanine Toelen

Het mooiste geschenk zijn de verhalen die je mee krijgt tijdens de lessen. Bij naaien is het vaak ook zeer boeiend voor een iets jongere lesgeefster om te praten met de dames die zelf altijd hebben genaaid vroeger of die nog op school geleerd hebben om te naaien. Terwijl je hen assisteert bij projecten leer je ook vaak zelf nog bij.
Irina Van Goethem

Dank je wel, lesgevers, dat we een beetje mochten meekijken!

Reacties

gerda van roosbroeck schreef

Ik ben moe na een kookavond maar voel me gelukkig omdat de dames dankbaar zijn en tonen dat ze iets bij geleerd hebben.

Ik wordt volgende week 70 en twijfel om verder te gaan maar dan komt er een telefoontje van een verantwoordelijke en dan zeg ik weer ok!!!

Reageer