Laten we het even niet over Trump hebben, maar over dat mooie land van hem

{$items.title}

De kans is groot dat je bij de woorden ‘Verenigde Staten’ als eerste denkt aan die gekkie in het Witte huis. We nemen het je niet kwalijk. Trump domineert het nieuws én steeds vaker ook het beeld dat wij vormen over de VS. Zonde, want dat land verdient zoveel beter. Make America great again, roepen wij dan ook maar. Al doelen wij natuurlijk op de prachtige groepsreizen die wij daar organiseren.

Wist je dat wij dit voorjaar met een bende toffe vrouwen naar Washington en Philadelphia gaan? Zij krijgen een uniek kijkje in de manier waarop de Amerikanen daar nu en zoveel jaar geleden leefden. En jij mag met ons mee! Reisbegeleidster Veer:

“Tijdens deze reis ontdekken we dat ons beeld van de Verenigde Staten hebben, niet altijd klopt. De Amerikanen hebben een zeer vrije manier van omgaan met de geschiedenis maar ook met alles wat nog moet komen.  Dat strookt niet met de glitter en glamour en de uitspraken van Trump die wij meestal zien en horen. Wat opvalt is een zeer liberale kijk op alles wat geweest is en alles wat nog mogelijk is.”

 

Geschiedenis, kunst en cultuur moet voor iedereen zijn

“Er heerst een principe dat geschiedenis, kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Dat resulteert in gratis musea, maar ook in mooie plekken die recht doen aan de volledige geschiedenis, inclusief de pijnlijke bladzijden.

Wij bezoeken bijvoorbeeld Mount Vernon, het huis van George Washington, waarin je je echt even in die tijd waant. Alle aspecten zie je daar, dus ook de slavernij.

Daarnaast gaan ze er veel vrijer om met religie. Zo bezoeken wij de Amish, een groep mensen die volgens eigen visie en religie leeft.

Mooie pleinen, veel groen en mooie wandelpaden

Philadelphia en Washington zijn zeer belangrijke, maar geen grote steden. Er hangt een rustige sfeer met veel pleinen, groen en mooie wandelpaden langs de rivieren. Het is echt zeer aangenaam vertoeven daar.

We vertrekken op 22 mei en komen 29 mei weer terug. Meer info over deze reis naar Washington D.C. en Philadelphia vind je op deze pagina.

Zien we je op het vliegveld?

 

 

Reacties

Liselotte Lauwers schreef

Wij gaan juist die periode op vakantie naar tenerife

Reageer