Kleurige kaartjes om Femmaleden een hart onder de riem te steken

{$items.title}

Half maart ging het land in lockdown om het coronavirus af te remmen.  Het was voor iedereen een hele aanpassing en bang afwachten wat dit met ons allemaal zou doen. Wij, de bestuursleden van Femma Stabroek, wilden al snel laten weten aan onze leden dat we aan hen dachten.  Ook zonder activiteiten wilden we verbonden blijven.  Het idee om bij alle leden een kaartje met bemoedigende woorden in de bus te steken werkten we verder uit.

Een persoonlijk zelfgemaakt kaartje zou natuurlijk het beste zijn, maar wie kon dit voor ons maken?
We tellen 114 leden, dat zijn heel wat kaartjes.  Al snel kwamen we uit bij één van onze eigen leden, Geertje.  Haar kinderen Nele en Lander, twee jongeren met een meervoudige beperking, waren ineens fulltime thuis.  Het gezin moest op zoek naar een nieuwe routine en een nuttige bezigheid.  We hoorden dat ze kaartjes hadden gemaakt voor anderen.  En ook wij kregen onmiddellijk een enthousiaste ‘ja’ op onze vraag of ze het ook voor Femma wilden doen.

Gelukkig hadden ze een ‘ateljee’ ter beschikking waar ze konden gaan schilderen.
Alles mocht gewoon blijven liggen om te drogen en de dag erna verder te doen. 
Lander en Nele schilderden en versierden alle kaartjes zelf met een beetje hulp van hun mama Geertje en papa Frank.  

Eenmaal de kaartjes af waren, plakten we op de achterkant een tekstje voor onze leden.  

Dan moesten we ze nog verdelen… We dachten: “Als ieder bestuurslid er enkele ronddraagt, dan is de klus snel geklaard.”  Maar zelfs dat werd ons uit handen genomen. Nele had in de namiddag immers nog  vaste activiteit, nl. een toertje gaan fietsen met de tandem samen met Merej, ook één van onze leden van Femma Stabroek. Zij bedeelden de kaartjes met veel plezier.  Zo hadden ze meerdere dagen een doel voor hun fietstocht. Wij zijn hen enorm dankbaar!  Uit de vele reacties en berichtjes van onze leden bleek al snel hoe blij ze met dit kaartje waren in deze rare tijden.

Na de reeks voor Femma Stabroek kregen de kinderen van Geertje nog verschillende aanvragen om kaartjes te maken. Ze moesten er zelfs weigeren, want het moest leuk en haalbaar blijven voor Nele en Lander en hen vooral geen stress geven. In de lockdownperiode maakten ze meer dan 500 kaartjes. Wat een prestatie!!

Als Femmagroep prijzen we ons gelukkig en trots met deze fijne samenwerking. 
Zo helpen we elkaar en blijven we Corona-proof verbonden met onze leden.

Reacties

Maria Van Hoofstat schreef

Mooi initiatief

Reageer