Kaarten met boeketten vol hoop

{$items.title}

Heb je de kaartjes op de achtercover van het januarinummer van ons magazine al gespot? Hoopgevende woorden,beelden, teksten, wensen, … kunnen wonderen doen. Iets wat we in 2021, na het moeilijke Coronajaar 2020, met zijn allen nodig hebben.

De kunstenares Tiffany Van Esch – artiestennaam Tif – creëerde daarom speciaal 4 kaarten die deze boodschap van HOOP helpen doorgeven.

De kaarten bieden een overvloed aan bloemen die wereldwijd symbool staan voor hoop: anjers, korenbloemen, kerselaar, vergeet-me-nietjes, klaprozen, lelie, gaspeldoorn, petunia’s, mannentrouw en een Ster van Bethlehem. De bloemen zijn telkens in een compositie rond een licht-gevende kring getekend.

#kaartenvanhoop

Een visuele weergave voor het blijven zien van het licht aan het einde van de tunnel en om zo de moed op verbetering te blijven houden. Deze kaarten krijg jij om verschillende redenen. Ten eerste omdat we je willen blij maken met mooie beelden. Want daar kikkert iedereen van op in deze moeilijke tijden.

Maar hoop is een ook boodschap die gedeeld mag worden. Vandaar dat we jou daarnaast willen vragen om mee te doen met (een hopelijk gigantische) kettingboodschap van HOOP!

Aan de slag
  1. Knip de kaartjes op de achterkant van het magazine uit of download ze hier
  2. Zet er een mooie hoopgevende boodschap op, samen met je beste wensen voor 2021.
  3. Verstuur ze naar iemand in je dichte of verre omgeving die je met dit kaartje hoop, moed, kracht,...  wilt schenken.
  4. Vraag ze hetzelfde te doen én dat ook aan hun ontvangers te vragen.  Zo ontstaat er een kaartjes-van-hoop-ketting.
  5. Maak zelf extra keertjes als je niet genoeg hebt met 4.  Teken, knip, plak, schilder, ...  er op los en verstuur, verstuur,...  HOOP!  Hier geeft Tif je zelf graag meer uitleg.
  6. Deel je je kaartjes ook via onze Facebookpagina?  
#steunjelokalekunstenaar

Artiesten hadden en hebben het moeilijker van ooit.  Tif lanceerde daarom de hashtag #steunjelokalekunstenaar.  Femma Wereldvrouwen steunt Tif met deze samenwerking.  Maar ook jij kan lokale kunstenaars steunen door een werk bij hen aan te kopen, voor jezelf of als cadeau.  Zo'n steunaankoop hoeft echt niet zo groots te zijn, vaak hebben kunstenaars ook goedkopere werken.  Zo biedt Tif de kaartjes die ze voor Femma Wereldvrouwen ontwierp ook in verschillende formaten aan op haar website.  Zo geef je nog wat extra hoop door!  

Een extra warme winterwandeling brengt mensen dichterbij

Toen het traditioneel ontbijt met winterwandeling niet kon doorgaan bij de Femmadammen van Zarren, zochten ze een alternatief.  Naast een volledig coronaproof ontbijt aan huis kreeg ieder gezin ook een pakketje wenskaartjes met de uitnodiging om die tijdens een wandeling te bussen bij buren, familie en bekenden, maar ook bij mensen waar je anders niet zou aan denken en het warme gebaar wel kunnen gebruiken.

Mijn dochtertjes kozen er voor om ook te bussen bij verschillende mensen langs hun fietsroute naar school.  Mensen die ze niet zo goed kennen, maar telkens weer zwaaien of even meefietsen en een babbeltje slaan.  En we kregen ook antwoord op ons kaartje.  

Of hoe een onverwacht kaartje in tijden van afstand ons dichter bij elkaar kan brengen...

 

Reacties

Sofie De Braekeleer schreef

Prachtig! Wat fijn dat jullie mensen die je niet kent kaartjes bezorgd hebben! Het zijn dat soort gebaren die de wereld mooier maken. Laten we hartelijkheid als virus verspreiden...

Reageer