Is je bedrijf papaproof? Laat het ons weten!

{$items.title}

Elk jaar worden er in de Kempen honderden baby’s geboren. Telkens weer zijn het unieke momenten voor de kersverse mama’s en papa’s. Hun leven neemt een nieuwe, spannende wending. Steeds meer werkgevers geven de ouders een stevig duwtje in de rug door hun bedrijf ‘papaproof’ te maken.

Papaproof?

Een bedrijf is ‘papaproof’ als de werknemers geboorteverlof nemen. De vader of meemoeder mag 10 dagen afwezig blijven om voor de kleine spruit te zorgen. Dat levert een hele reeks voordelen op. Meestal denkt men daarbij aan de mama en het kind zelf. Dankzij het geboorteverlof is er een betere taakverdeling in het gezin, waardoor de moeder meer ruimte heeft voor zichzelf, het gezin en haar carrière.

Veel te winnen

Het is minder bekend dat ook werkgevers veel te winnen hebben. In de ‘war on talent’ die steeds sterker woedt, hebben ze een groot voordeel ten opzichte van hun concurrenten als ze inzetten op papavriendelijke maatregelen. Zo’n bedrijven zijn aantrekkelijk voor sollicitanten; hun vacatures worden beter ingevuld.

Werknemers die in een bedrijf werken dat ‘papaproof’ is, zijn ook meer tevreden. Dat uit zich op verschillende vlakken: grotere motivatie, betere prestaties, minder stress of absenteïsme, … Allemaal elementen die de werksfeer ten goede komen.

Iedereen gebaat

Iedereen is er dus bij gebaat bij dat baby’s naast een zorgende mama ook een zorgende papa of meemoeder hebben. Want gelukkige ouders zijn gelukkige werknemers en gelukkige werknemers leiden tot gelukkige werkgevers. Het geboorteverlof is hierin een eerste, erg belangrijke stap.

Meld je aan!

Ben jij een bedrijf dat papaproof is?
Of werk je in zo’n bedrijf waar geboorteverlof nemen geen probleem is?

Meld je dan aan via www.papaproof.be of bel 014 41 15 65.

We zetten jouw bedrijf heel graag in de kijker.

Reageer