Ik heb er enorm veel voldoening van

{$items.title}

Een groep dagenlang op sleeptouw nemen. Gidsen en informeren. Vlekkeloos organiseren. Elke dag de fiets op of de wandelschoenen aan en zorgen dat iedereen mee kan. Een warm welkom voor nieuwe gezichten. Een luisterend oor als het nodig is. Elke reiziger een fijne tijd bezorgen. Van de vrijwilligers-reisbegeleiders van de Vrouwenreizen wordt veel verwacht. Maar zij doen hun ‘job’ met veel goesting en met plezier. En ze hebben er veel voldoening van.

Reisbegeleider Lydie Van den Abbeele stond mee aan de wieg van de Vrouwenreizen. 'We hebben al allerlei avonturen beleefd. Dingen ondernomen die je als vrouw alleen niet zou doen, en dat geeft veel voldoening. Op de reizen gaat een bont gezelschap mee van weduwen, alleenstaande vrouwen, gescheiden en getrouwde dames, en wat altijd opvalt is de enorme verbondenheid en de toffe sfeer ... Op de reizen zien we vriendschappen ontstaan. Als vrijwilliger krijg ik er veel energie van. Ik zet mij in met hart en ziel en ik merk dat de deelnemers daar dankbaar om zijn. Ze zien en waarderen de inspanningen die we leveren.'

Voor Bernadette Jansseune, eveneens vrijwilliger-reisbegeleider, begon het met het idee om naar Compostella te gaan: ‘Ik wou graag naar Compostella wandelen. Het lange stappen was niet echt mijn echtgenoot zijn ding maar hij stimuleerde me om het met een vriendin te doen. Ik vond niet meteen iemand en ging online op zoek naar een reisorganisatie. Zo ontdekte ik het aanbod van Femma Vrouwenreizen.’

In het maartnummer van het magazine lees je de interviews met deze twee reisbegeleiders. Dit zijn echter ingekorte versies, de oorspronkelijke gesprekken waren veel langer. Benieuwd naar de volledige interviews?

Lees hier het interview met Lydie
Lees hier het verhaal van Bernadette

Reageer