Ik ga op vakantie en neem mee… Tips voor feministisch leesvoer

{$items.title}

Vannacht ga ik op vakantie en neem mee: een tent - klapstoelen -  19 paar schoenen, variërend van maat 21 tot 43 -  een derderangs, tot het minimum beperkte keukenuitzet - vijf slaapzakken – campinggaz – veel andere nest en … leesvoer.

De laatste stop vandaag  was Passaporta, papieren hemel op aarde. De kers op de taart van het inpak- en intastwerk. Passaporta is een pracht van een boekenwinkel op de Dansaertstraat. Doel: leesvoer inslaan voor op reis. Lezen, wanneer heb je daar nog tijd voor in de ratrace?
STRESS: “welke boeken kies ik uit? Fictie, non fictie? Wie helpt me? Waarom hield ik geen lijstje bij? Dit moet goed zitten. De schaarse leestijd moet optimaal benut.”
Eén criterium ligt vast: geen lectuur over feminisme, combineren of Femma. Tijdens de vakantie mag het eens wat anders zijn. Terwijl ik google op ‘boeken top tien 2016’, ‘Winnaar Gouden Uil’ , … denk ik: misschien kan ik wel iemand helpen die zijn schaarse vakantiedagen aan feminisme of combineren wil spenderen?

Vandaar een vakantielijstje, warm aanbevolen door de collega´s van Femma:

Online zijn er leuke plekken om te vertoeven:

Veel leesplezier en vul het lijstje gerust aan!

Reacties

Chrisje schreef

Hey, wat denk je van een romantische suspense van Vlaamse schrijfster Lizi Mulder? http://wereldgenieter.com/smeulende-waanzin/

Reageer